Discuții importante la Brașov! Președintele Senatului, Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, dar și alți oficiali vin azi în vizită

Astăzi, 20 mai, președintele Senatului, Anca Dragu, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Ciprian Teleman, și alți membrii ai guvernului vor fi în vizită la Brașov, în cadrul căreia vor avea o serie de întâlniri cu Instituția Prefectului, cu reprezentanții administrației județene și a celei locale.

Pe agenda discuțiilor vor fi mai multe subiecte, printre care: Sprijin pentru completarea Legii exproprierii 255/2010 astfel încât să includă și investițiile în sistemele de management al deșeurilor, nu numai închiderea depozitelor existente; sprijin pentru realizarea unui proiect pilot de digitalizare bazat pe sistemul GIS pentru județul Brașov; sprijin pentru proiectul de lege referitor la terenul destinat viitorului spital; pregatirea proiectelor pentru atragerea fondurilor europene, dar și alte subiecte de interes pentru județul Brașov.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

De asemenea, pe ordinea de zi se regăsește clarificarea cadrului PPP pentru proiecte mari care să dea încredere investitorilor, dar și instituțiilor. De altfel, se urmărește colaborarea în vederea elaborării actelor normative care au legătura cu atragerea fondurilor europene în domenii noi, precum economia verde, digitalizare și pregătirea administrație locale și a comunității, achiziții ecologice si sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.