Disperare la RIAL Brașov: Consiliul de Administrație vrea să acopere găurile cu credite bancare, pe care le lasă moștenire noului CL

Disperare maximă la RIAL Brașov. Peste doar câteva zile noul Consiliu Local Brașov își preia mandatul, la fel și noul primar, iar lucrurile nu sunt tocmai în ordine cu documentele și situația financiară. Proasta administrare a regiei care administrează fondul locativ a adus pierderi importante, estimate la 1,5 milioane de lei.

Cei din Consiliul de Administrație, împreună cu AGA, au găsit o soluție pentru a acoperi găurile: un credit, potrivit consilierului local Cristian Macedonschi. În acest sens AGA a făcut demersurile pentru a obține banii care ar aduce situația financiară la „alb”.

Două mănci au fost consultate deja de AGA RIAL, ambele acceptând să acorde împrumutul cu condiția unui acord obținut de la administratorul RIAL, adică Consiliul Local Brașov.

Exact lucrul pe care AGA RIAL, formată din doar 2 (DOUĂ persoane!) nu îl vrea. Cum să justifice în fața consilierilor locali pierderile.

Citeste și:  Premieră la Brașov: primul turn de control virtual din Europa de Est și din România se montează, în aceste zile, pe Aeroportul Brașov

Nici la Comisia de Circulație lucrurile nu stau mai bine, dar soluția găsită de „creierele de la RIAL s-a potrivit și aici „mănușă”.

Consilierul Local Cristian Macedonschi a aflat despre planurile RIAL și Comisiei de Circulație și a făcut un apel către consilierii aflați pe final de mandat să nu ia nicio decizie în privința cererilor de creditare ale RIAL și/sau Comisiei de Circulație.

Iată mesajul transmis de Cristian Macedonschi, colegilor din Consiliul Local:

Dragi foști colegi din Consiliul Local Brasov

Scriu acest mesaj public ca să vă multumesc pentru colaborarea din ultimii 4 ani în Consiliu Local chiar dacă de cele mai multe ori am fost de păreri diferite și vă doresc mult succes în continuare în noile funcții sau responsabilitați pe ce le veți avea atât în viața publică cât și în cea privată.

Citeste și:  Luna aceasta se vor inaugura 13 kilometri din Autostrada A1 Sibiu-Pitești

Doresc însa la acest final de mandat să atrag atenția să nu se mai ia nici o decizie importantă la nivel de CL sau de AGA-uri și să lăsăm noul Consiliu Local să-și intre în atribuții și să ia deciziile pentru viitorul orasului nostru.

Acest lucru trebuie sa fie valabil atât pentru cererile de credit a conducerii RIAL la Banca Transilvania sau BRD care vor trebui aprobate de noul Consiliu Local cât si pentru deciziile legate de Comisia de Circulatie sau alte foruri subordonate consiliului local Brașov.

Mi-a făcut deosebită plăcere să servesc brașovenii, să contribui la dezvoltarea relațiilor internaționale a orașului nostru frumos și o să rămân în continuare un cetățean implicat al Brașovului.

Citeste și:  A sosit sistemul de camere de luat vederi pentru sistemul Remote Tower, la Aeroportul Brașov

Voi susține din societatea civilă orice proiect benefic dezvoltării orașului și regiunii noastre pentru a creste calitatea vieții a tuturor brașovenilor.

Închei prin a scoate în evidență că nu mă mut din Brașov așa cum a recomandat acum câteva luni fostul edil celor care își foreau mai mult pentru Brașov ci chiar din potrivă voi pune umarul în continuare la siguranța brașovenilor în aceste momente grele prin care trecem și desigur la dezvoltarea continua a Brașovului în perioada post pandemica!

La final doresc să le urez tuturor noilor Consilieri Locali mult succes și să voteze tot timpul așa cum le dictează constiința în interesul Brașovului și a brașovenilor.

Să ne revedem sănătoși cu toții în frumosul nostru oraș.

FOTO: newsbv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.