DNA anchetează achizițiile Unifarm în stare de urgență: O vizieră, 17.000 de euro – O izoletă 80.000 de euro

Achizițiile publice făcute de Unifarm în stare de urgență sunt subiect de anchetă la DNA. Știrile de presă privind prețurile la care au fost făcute achizițiile au dus la deschiderea unei anchete. Acum, DNA verifică achiziții de 140.000.000 de euro făcute de Unifarm. Pe listă se află și viziere la 17.000 de euro bucata.
„Profitând de starea de urgență, aceste achiziții au fost făcute fără licitații, prin înțelegeri din care investigațiile jurnalistice au extras exemple de achiziții la suprapreț, precum: 2,2 milioane de măști achiziționate la un preț dublu de Unifarm, prin doi intermediari, importator fiind firma soției unui fost ofițer SRI, 1,2 milioane de măști de la un producător de pamperși din China, aduse la Unifarm printr-o firmă ai căror acționari au avut afaceri offshore cu dr. Streinu-Cercel. Măștile au fost declarate neconforme de către UE și au trebuit retrase, în ciuda faptulu că au costat 18 lei pe bucată, un preț de măști profesionale, pentru personalul medical. Izolete la preț de 80.000 de lei bucata, practic prețul unui automobil. Când Unifarm a încercat să le ofere Ministerului Sănătății, în urma unei licitații despre care Libertatea a scris că a fost aranjată în favoarea Unifarm, oficialii din MS și-au dat seama că ele nu pot fi cumpărate nici măcar într-o achiziție cu dedicație, pentru că e prea mult”, scrie DNA, potrivit libertatea.ro.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.