Doar 20% dintre măștile pentru brașovenii din categoriile defavorizate au fost ridicate de la sediul DAS

Direcția de Asistență Socială Brașov continuă distribuirea măştilor de protecţie destinate familiilor şi persoanelor defavorizate în baza OUG nr. 78/2020.

Cu precădere, în această perioadă în care purtarea măștii de protecție este obligatorie atât în spațiile înschise cât și în cele deschise, informăm persoanele defavorizate că pot beneficia de 50 de măşti de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de 2 luni, pe baza documentelor doveditoare (act identitate, cupon pensie, certificat de handicap).

Persoanele îndreptățite sunt:

persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensii în valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială), indiferent de vârstă;

persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

Persoanele îndreptățite sunt așteptate să își ridice direct măștile de protecție la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Distribuirea măștilor de protecție se face după următorul program: luni, marți, miercuri, vineri 08.00-17.00 și joi 08.00-18.00, cu pauză între orele 11.00 – 11.30 pentru dezinfecție.

Distribuirea măștilor de protecție se face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

Până astăzi măștile de protecție au fost distribuite către 20 % dintre potențialii beneficiari și, ne dorim ca aceste măști să ajungă la fiecare dintre persoanele îndreptățite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.