DOCUMENT: Ministerul Sănătăţii recomandă spitalelor din ţară să cumpere saci de deşeuri de la o firmă de apartament deţinută de un sârb

O adresă transmită de Ministerul Sănătăţii către Direcţiile de Sănătate Publică din ţară, pentru a fi transmisă mai departe spitalelor, recomandă luarea în considerare a unei oferte de saci pentru deşeuri de la o firmă de apartament din Chiajna, deţinută de un cetăţean sârb, potrivit stiripesurse.

Jurnalistul de investigații Dan Bucura a publicat pe jurnalist.ro oferta EDM Recycling SRL, înaintată pe 31 martie de Ministerul Sănătății către toate direcțiile de sănătate publică din țară alături de „rugămintea de a fi transmisă către toate spitalele din județul dumneavoastră, pentru a fi analizată în vederea luării măsurilor concrete”. Circulara este semnată de secretarul general adjunct al ministerului, Codrin Doru Lungu.

Contactat de Libertatea, demnitarul a explicat că oferta firmei-fantomă nu este singură trimisă zilele acestea în teritoriu de către Ministerul Sănătății.

„Orice ofertă primim dăm mai departe. Ne-au venit oferte de tot felul de combinezoane și altele. Dar pentru că nu putem să facem achiziții directe prin minister și știm că este o problemă mare, trimitem aceste oferte atât către direcțiile de sănătate publică, cât și la Unifarm”, a precizat Codrin Doru Lungu.

Demnitarul susține că prin această circulară nu recomandă expres sacii pentru deșeuri infecțioase comercializați de EDM Recycling SRL, ci că toate ofertele înaintate de firme către minister sunt trimise mai departe către DSP-uri.

Potrivit Termene.ro, EDM Recycling SRL este fondată în 2016. În patru ani a avut zero angajați, zero cifră de afaceri și pierderi de 269 de euro. Acționarul unic, Dragan Janosevic, este un cetățean sârb care a făcut Facultatea de Științe Politice la Craiova, iar acum locuiește în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.