Doi grei de pe piața asigurărilor, în vizorul Consiliului Concurenţei

Consiliul Concurenţei analizează preluarea ERGO Asigurări de Viaţă SA şi ERGO Asigurări SA de către EUROINS Insurance Group AD

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Euroins Insurance Group AD preia Ergo Asigurari de Viata SA şi Ergo Asigurări.

Grupul Euroins Insurance Group AD activează în sectorul asigurărilor în Europa Centrală şi de Sud-Est, fiind prezentă pe piaţa românescă prin compania Euroins Romania Asigurare-Reasigurare SA.

Ergo Asigurări de Viaţă SA si Ergo Asigurări SA fac parte din Grupul ERGO. Cele două companii furnizează servicii de asigurare de viaţă şi asigurări generale în România.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.