Doi șoferi de tractoare sunt cercetați penal după ce au condus fără permis și băuți (Brașov)

  • Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila au întocmit un dosar penal după ce conducătorul unui tractor, aflat sub influența alcoolului, a fost identificat în trafic fără să dețină permis de conducere și fără ca vehiculul condus să fie înregistrat.

La data de 21 august a.c., în cadrul unei acțiuni pe care polițiștii au organizat-o în localitatea Recea, în scopul prevenirii accidentelor rutiere, a fost oprit un tractor agricol, care era condus de un bărbat, domiciliat în aceeași localitate.

Pentru că vehiculul agricol nu avea montată plăcuța cu numărul de înregistrare, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date și au constatat că tractorul nu era înscris în circulație.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Mai mult decât atât, în urma cercetărilor s-a mai stabilit că bărbatul identificat nu este nici deținător de permis de conducere, iar testarea cu aparatul etilotest efectuată de polițiști a indicat o valoare a alcoolemiei de 0,64 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “conducerea unui vehicul neînregistrat și fără permis de conducere, precum și pentru conducerea vehiculului sub influența alcoolului”.

  • Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Făgăraș au întocmit dosar penal în cazul unui conducător de tractor, identificat în trafic fără a fi deținător de permis de conducere. 

La data de 22 august a.c., în cadrul unei acțiuni desfășurată de către polițiștii făgărășeni, a fost oprit un tractor agricol, care era condus de un bărbat, de 43 de ani, domiciliat în județul Sibiu.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Întrucât bărbatul controlat nu a putut prezenta permisul de conducre, polițiștii au efectuat verificări în bazele de date și au stabilit că cel verificat nu este deținător de permis de conducere.

De asemenea, la testarea efectuată de polițiști cu aparatul etilotest a rezultat o valoare a alcoolemiei de 0,13 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, urmând a efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”

Dosarele astfel intocmite sunt instrumentate sub coordonarea procurorilor desemnați din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, urmând a se propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.