Doliu în lumea teatrului și filmului din România! A murit marele actor Mitică Popescu

Actorul Mitică Popescu a murit, astăzi, la vârsta de 86 de ani. Acesta era internat în Spital Elias din data de 29 decembrie. Informația despre decesul actorului a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Elias din Capitală. Conform acestora, actorul avea probleme cardiace severe și multiple comorbidități.

În luna decembrie, actorul a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a suferit un AVC. În ultima săptămână, el a fost internat la Elias pentru recuperare.

* * *

DESPRE MITICĂ POPESCU

Mitică Popescu s-a născut în 1936, la Bucureşti. Mama lui a vrut ca el să devină preot, dar Mitică Popescu a mers la Facultatea de Teatru şi a devenit actor.

În timp ce era student, pe când se întorcea de un Crăciun de la Institutul de Teatru și Film, a asistat la discuția unor persoane, unele dintre ele necunoscute, despre cum acestea au scris Ambasadei SUA, cu speranța că vor putea pleca din țară. După mai puțin de o lună, cei mai mulți dintre ei au fost arestați. În luna noiembrie a următorului an, a fost chemat și Mitică Popescu să dea declarații despre această întâlnire.

Citeste și:  Românii din Spania trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă și nu-și pierd încrederea în țara natală

A fost încarcerat, anchetat și trimis în colonia de muncă de la Periprava. A fost închis timp de 3 ani.

Actor cu farmec aparte, distins cu numeroase premii, a jucat în zeci de piese și filme, interpretând creaţii complexe – dramatice, comice, muzicale.

Mitică Popescu a fost decorat pe 13 decembrie 2002 cu Ordinul Național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru devotamentul și harul artistic puse în slujba teatrului românesc, cu prilejul împlinirii unui veac și jumătate de existență a Teatrului Național din București”. În 2009 a primit distincția UNITER pentru întreaga carieră.

Nelipsit de la emisiunile de divertisment ale Televiziunii Române, a colaborat cu Ovidiu Dumitru, Sergiu Ionescu, Dan Mihăescu.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Actorul a fost din 1999 gazda emisiunii „D’ale lu’ Mitică”, care dezvăluie realitatea necosmetizată din România rurală.

A interpretat timp de 23 de ani textele şi gagurile create special pentru el de realizatorul şi scenaristul Cristian Vlad.

Mitică Popescu a fost căsătorit cu actrița Leopoldina Bălănuță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.