Doliu la Spitalul Militar Brașov: O asistentă a fost răpusă de coronavirus

O asistentă medicală de la Spitalul Militar Braşov, internată la Spitalul Colentina din Capitală, a murit ca urmare a infectării cu coronavirus, fiind decesul cu numărul 291. Ea este al doilea cadru medical decedat de la declanşarea epidemiei în România.
Ministerul Sănătăţii a confirmat sâmbătă decesul asistentei medicale de la Spitalul Militar Braşov.
Din primele informaţii, asistenta medicală, în vârstă de 58 de ani este contact al soţului şi el confirmat pozitiv.
Femeia fost internată în Spitalul de Pneumoftiziologie Braşov cu suport ventilator şi transferată luni, 6 aprilie la Spitalul suport Colentina.
Directorul Spitalului Militar Brașov a postat un mesaj sfâșietor pe pagina sa de Facebook, prin care cadrele medicale deplâng moartea asistentei:
„Bunule Dumnezeu, iart-o pe colega noastra, care in aceasta dimineațā, departe de cei dragi, a pierdut o lupta scurta, grea, dar mult prea inegala!
Respectand toate regulile definitiei de caz, la primele simptome, a aplicat procedura in vigoare, a apelat la 112, si-a anuntat colegii ca urmeaza sa fie internata in Spitalul de Infectioase, impreuna cu sotul si fiica lor, au fost spitalizati si tratati cu atentie. La cateva zile devenea brusc dispneica, investigatiile paraclinice anuntau un declin al starii de sanatate, motiv pentru care a fost transferata la Spitalul Clinic Colentina din Bucuresti, prin grija colegilor de la SMURD. A fost inconjurata cu colegialitate si deplina atentie, reactionase uimitor de bine la tratamentul aplicat, in conformitate cu toate ghidurile in vigoare, fiind chiar si detubata ieri! Bucuria unui caz cu evolutie favorabila a fost brusc intrerupta, inima ei a refuzat sa mai bata, dupa ce s-a oprit in zorii zilei de 11 aprilie 2020!
Drum lin spre Vesnicie, in Imparatia Cerurilor!”.

Citeste și:  Braşovul are cel mai spectaculos nod rutier din România, momentan doar pe hârtie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.