Domeniul schiabil din Poiana Braşov se extinde prin eforturi proprii

Primăria Brașov face o nouă încercare pentru a obţine permisiunea de utilizare a excedentului bugetar aferent instituţiilor publice finanţate în anul 2019. Municipalitatea vrea să redirecționeze banii din administrarea domeniului schiabil din Poiana Brașov.

Potrivit legii privind finanţele publice locale, excedentele rezultate din execuţia bugetelor instituţiilor publice se regularizează la sfârşitul anului cu bugetele locale din care sunt finanţate, în limita sumelor primite de la acestea. Excedentele rezultate din execuţia bugetelor instituţiilor publice, rămân la dispoziţia acestora, urmând a fi folosite în anul următor cu aceeaşi destinaţie.

Prin HCL nr.4 /28.01.2019 privind utilizarea excedentului aferent instituţiilor publice finanţate în anul 2019 din bugetul Municipiului Braşov, a fost aprobată utilizarea excedentului anilor precedenţi pentru instituţiile publice finanţate în anul 2019 din bugetul Municipiului Braşov care au înfiinţate activităţi finanţate integral din venituri proprii și din venituri proprii şi subvenţii.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

În acest context, municipiul Brașov derulează activitatea economică de administrare a domeniului schiabil din Poiana Brașov. Excedentul total în sumă de 12.820.505,82 lei provine din perioada 2012-2018, reprezentând diferența dintre veniturile încasate și cheltuielile efectuale pentru activitatea amintită, se arată în raportul de specialitate al Direcției Economice din cadrul Primăriei Brașov.

Dupâ închiderea sezonului 2018-2019 și acoperirea integrală a cheltuielilor aferente, se propune utilizarea sumei de 10.000.000 lei pentru finanțarea următoarelor obiective de investiții: sanie de vară și extinderea domeniul schiabil (etapa a II-a) în Poiana Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.