Donaţie privind un viitor parc, pe 10.000 de mp, primită de Primăria Braşov

Primăria municipiului Braşov a primit o donaţie constând într-un viitor parc, de 10.000 de metri pătraţi, a anunţat, luni, primarul Allen Coliban, potrivit Agerpres.

„În demersurile de înverzire a Braşovului, am făcut numeroase discuţii cu dezvoltatorii imobiliari şi am primit o primă donaţie – un viitor parc în zona Poienelor. Mă bucură acest gest şi este un demers de încurajat pentru că, în multe PUZ-uri, sunt prevăzute astfel de spaţii verzi şi cred că cel mai simplu ar fi ca ele să fie trecute în proprietatea şi administrarea primăriei astfel încât să ne asigurăm că acestea sunt întreţinute şi, din punct de vedere peisagistic, asigură o valoare cetăţenilor din zonele respective”, a spus Allen Coliban, cu prilejul prezentării bilanţului a 100 de zile de la preluarea mandatului.

Edilul a subliniat că primele 100 de zile de mandat au fost marcate „de provocări”, precum şi „de rezolvări ale unor probleme”, care au ţinut de gestionarea pandemiei, situaţii de urgenţă şi planificarea proiectelor de investiţii.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Printre realizările pe zona de transparenţă, comunicare şi dialog cu cetăţenii, edilul braşovean a amintit faptul că, în premieră, a început publicarea contractelor de achiziţii ale primăriei, precum şi „rapoartele” primarului, lansate în mediul online, sub forma „Jurnalului” acestuia, care au ajuns la a 30-a ediţie. Totodată, Coliban a menţionat depolitizarea Comisiei tehnice de urbanism a municipalităţii, care, în premieră, va avea un reprezentant al societăţii civile.

„Am promis eficienţă şi competenţă şi am demarat angajarea specialiştilor (…), am promis reorganizarea Poliţiei Locale şi am început demersurile în acest sens”, a precizat primarul municipiului Braşov.

De asemenea, Coliban a menţionat demararea demersurilor pentru înfiinţarea Parcului natural Brassovia, care ar urma să cuprindă pădurile din jurul oraşului, continuarea demersurilor privind achiziţia de mijloace de transport în comun „verzi” şi privind crearea de piste de biciclete şi amenajarea de Park&Ride-uri la intrarea în municipiu, extinderea şi optimizarea rutelor de transport în comun.

Citeste și:  Festivalul Filmului European ajunge în luna mai la Brașov

Nu în ultimul rând, edilul a menţionat proiectul de reabilitare a troiţelor din Şchei ale Junilor braşoveni şi elaborarea unui nou regulament privind renovarea faţadelor clădirilor din zona istorică – în domeniul protecţiei patrimoniului, iar în cel al sportului – demararea demersurilor pentru accesul cluburilor sportive în sălile de sport ale şcolilor şi o analiză privind situaţia financiară de la Clubul Corona.

„La Clubul Corona au fost foarte multe nereguli în perioada trecută.(…) Banii ar trebui să meargă la copii şi juniori, iar în zona performanţei să păstrăm această piramidă coerentă. (…) Sunt probleme mari la handbal. S-au plătit bani mulţi acolo, pe nişte greşeli, (…) din bani publici. Cât despre echipa de fotbal din liga a treia, aceasta a apărut din orgoliu, ca insultă la adresa comunităţii. (…) Vom avea nişte condiţii transparente, cu proiectul FC Braşov solid, care va reînvia”, a afirmat primarul.

La capitolul măsuri în domeniul social şi educaţional, viceprimarul Flavia Boghiu a menţionat demersurile pentru gestionarea situaţiilor gestionate de pandemie – testarea angajaţilor primăriei, organizarea centrelor de vaccinare şi a transportului persoanelor nedeplasabile spre acestea, depunerea proiectului în vederea achiziţionării, din fonduri guvernamentale de tablete pentru elevi.

Citeste și:  Retreat-ul "Calea Reconectării prin Iubire": O invitație la transformare personală și vindecare spirituală într-o eră de conștientizare

La rândul său, viceprimarul Sebastian Rusu a precizat că, anul acesta, în premieră, au fost deszăpezite şi străzile secundare din cartiere şi, totodată, că s-a reuşit amenajarea sediului SVSU astfel încât, în situaţii de urgenţă, aici să poată fi cazaţi temporar braşovenii care au nevoie.

Nu în ultimul rând, Rusu a menţionat că, în urma unui efort de echipă de la nivelul conducerii primăriei, la Braşov, spre deosebire de alte mari oraşe, au fost marcate sărbătorile de iarnă, prin iluminat festiv şi focuri de artificii, precum şi prin organizarea tradiţionalului Târg de Crăciun din Piaţa Sfatului, cu toate că aceste demersuri „au impactat asupra bugetului local”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.