Dosar penal în cazul pacientului de la Zărnești, lăsat să infecteze, cu Covid, personalul medical și bolnavii

Dosar penal deschis în cazul pacientului Secției din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „zădărnicirea combaterii bolilor”. Procurorii s-au autosesizat și desfășoară cercetări in-rem în acest caz care a dus la îmbolnăvirea personalului medical din unitatea sanitară.

Potrivit personalului medical, pacientul, internatde câțiva ani în unitate a avut simptome specifice coronavirusului pe 1 aprilie. A fost testat și abia pe 4 aprilie au venit rezultatele care confirmau infectia cu Covid-19. În tot acest timp, pacientul a fost lăsat în același salon cu ceilalți bolnavi, iar personalul medical a fost trimis să-l îngrijească deși medicilor, asistenților și infirmierilor nu li s-a pus echipament de protecție la dispoziție, potrivit declarației acestora.

Citeste și:  Marșul bicicliștilor revine pe străzile Brașovului!

,,S-a deschis un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, a fost începută urmărirea penală in rem – pe faptă și nu pe persoană – și se fac verificări cu privire la împrejurările în care acel pacient a contractat boala”, a explicat, în exclusivitate pentru brasovtv.com, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Zărnești, Domokos Marton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.