Dosarul pentru eliberarea Cărții de Identitate, se depune doar ONLINE

Regulile pentru prevenirea răspândirii coronavirusului, aduce schimbări și în ceea ce privește depunerea dosarului pentru eliberarea Carții de Identitate. Din cauza prevederilor legate de pandemie, depunerea dosarelor legate de actul de identitate la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor (SPCLEP) Brașov se face doar în baza unei programări on-line, pe portalul www.brasovcity.ro, AICI.


Precizam că deblocarea filei de calendar pentru programare pe luna următoare se face pe 15 și respectiv în ultima zi lucrătoare a lunii în curs (adică, pentru luna aprilie, pe 15 și respectiv 31 martie etc). Acest lucru este necesar din cauză ca nu putem ști cu exactitate care vor fi reglementările legate de pandemie, iar SPCLEP dorește să evite situațiile în care programările efectuate nu au putut fi onorate în data programată, din cauza restricțiilor (asa cum s-a întâmplat în perioada de lockdown din martie anul trecut).

Citeste și:  Consiliul Județean Brașov investește în modernizarea drumului județean DJ 106B Vulcan - Holbav


În calendarul de programări pot apărea poziții libere și în restul zilelor, dacă cineva programat renunță sau își modifică programarea, în baza codului de acces. SPCLEP face un apel către persoanele care din diverse motive nu ajung la programare să o anuleze pe aplicația din portal, tocmai pentru ca locul rămas liber să poată fi utilizat de altcineva.
Pentru alte informații (taxe, formulare, program etc), poate fi accesată pagina serviciului de specialitate, AICI.


De asemenea, poate fi apelat dispeceratul Primăriei – 0268.405000, tasta 9, interior 248 (Serviciul Evidența Persoanelor) sau direct 0747014803, în cazul în care aveți întrebări care nu au fost deja lămurite de informațiile prezente pe portal.

Citeste și:  Dăm Click pe România a dat startul înscrierilor prin care școlile, liceele, grădinițele și asociațiile pot primi calculatoare


În cazuri de extremă urgență, întemeiate, se pot face și programări în baza solicitărilor scrise, transmise pe e-mail la adresa evidentapersoanelor@spclepbv.ro.

One thought on “Dosarul pentru eliberarea Cărții de Identitate, se depune doar ONLINE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.