Dotarea unităților școlare cu echipamente pentru curșurile online costă 10 milioane de euro

Potrivit Ordonanței de Urgență a Guvernului României nr. 144 din 24.08.2020 privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020-2021 în contextul riscului de infecție cu virusul SARS-Cov-2 s-a aprobat decontarea din fonduri externe nerambursabile a acestor investiții.

Ghidul solicitantului se află în consultare publică până la data de 30.09.2020. Conform prevederilor acestuia, echipamentele eligibile pentru a fi decontate prin proiect sunt: echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar, laptop-uri, sisteme desktop, sisteme all-in-one, camere web, camere web pentru videoconferință, proiectoare, ecrane de proiecție, table interactive și router-e wireless. Contribuția proprie a solicitantului, conform ghidului este de 2%.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Primăria municipiului Brașov și-a manifestat intenția de a depune cererea de finanțare pentru un proiect destinat achiziționării acestor echipamente pentru toate unitățile de învățământ preuniversitar din municipiul Brașov, alocând din bugetul propriu 10 milioane de euro pentru demararea achizițiilor.

Beneficiarii acestui proiect vor fi cei peste 38.000 de preșcolari și elevi și cele peste 2.600 de cadre didactice din cele 63 de unități de învățământ preuniversitar din municipiul Brașov.

Totodată, prin acest demers vor fi dotate toate sălile de clasă și laboratoarele din aceste unități cu dispozitivele necesare susținerii orelor on-line în cele mai bune condiții: table interactive, camere video performante, videoproiectoare, ecrane de proiecție și componente active de rețea.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

O echipă mixtă formată din specialiști în achiziții publice și IT din Primăria municipiului Brașov, Inspectoratul Școlar Județean Brașov și unități școlare se ocupă de analiza de nevoi și de scrierea cererii de finanțare. În acest sens au avut loc o serie de întâlniri ale membrilor acestei echipe cu directorii tuturor unităților școlare implicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.