Două companii aeriene sunt interesate să opereze pe Aeroportul Internaţional Braşov

Implementarea proiectului Aeroportului Internaţional Braşov continuă în ritm susţinut, pe mai multe planuri. Pe lângă construcţia infrastructurii aeroportuare, ajunsă în stadiu final de execuţie, şi lansarea procedurii de certificare a Aeroportului, au început oficial discuţiile cu operatorii aerieni.

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, şi Alexandru Anghel, directorul Direcţiei Implementare Aeroport, alături de o echipă de specialişti din executivul judeţean au avut întâlniri de lucru, la Bucureşti, cu factori de decizie din cadrul companiilor Blue Air şi Air Bucharest.

Discuţiile au fost purtate la sediul Blue Air, cu directorul executiv Oana Petrescu şi cu directorul comercial Krassimir Tanev, respectiv la Air Bucharest, cu directorul executiv Hasan Yapici şi cu managerul de operaţiuni aeriene Florea Geica.

Citeste și:  Librăria Șt. O. Iosif își redeschide porțile în Brașov: la orice achiziție, veți primi o carte cadou!

Dacă Blue Air este un binecunoscut operator de curse regulate interne şi internaţionale, Air Bucharest este o companie aeriană de chartere și zboruri AD­HOC care împreună cu o agenţie de turism oferă pachete turistice complete. Pentru că dispune de propriul avion, Air Bucharest are cele mai mici costuri de operare, este prezentă pe cele mai importante aeroporturi din ţară şi are capacitatea să intre pe o piaţă în formare, aşa cum este cea de la Braşov.

În cadrul ambelor întâlniri, am prezentat stadiul implementării proiectului nostru pe cele trei componente la care lucrăm: construirea infrastructurii aeroportuare, serviciile de navigaţie aeriană şi demersurile privind certificarea Aeroportului. În discuţiile purtate, am fost întrebaţi despre traficul pe care îl estimăm pentru anii următori şi despre aşteptările pe care le avem din punctul de vedere al operării Aeroportului. Important este faptul că la nivelul conducerilor celor două companii există un interes real de a avea relaţii comerciale cu Aeroportul Braşov. Ne dorim ca Blue Air să opereze curse regulate la Braşov, iar Air Bucharest să înfiinţeze curse charter spre destinaţii turistice consacrate din străinătate”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

Reprezentanţii operatorilor aerieni au anunţat că se documentează din punct de vedere economic asupra mediului de afaceri braşovean şi în acest sens au solicitat organizarea unei întâlniri cu investitorii din Braşov şi din zona adiacentă, precum şi cu operatorii din turism care activează pe piaţa locală.

Preşedintele CJ Braşov şi-a exprimat disponibilitatea ca împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Braşov şi Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România să organizeze această întâlnire în perioada următoare.

Directorul executiv Alexandru Anghel a menţionat că discuţiile cu cei doi operatori au vizat şi implicarea lor în etapa următoare a proiectării procedurilor de zbor la Aeroportul Internaţional Braşov, având în vedere că forma finală a design-ului procedurilor de zbor se realizează cu consultarea companiilor aeriene.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Sursa foto, a7arhitectura.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.