Două măsuri care te salvează dacă mai ai datorii la stat

de Adrian ȚEPOSU

Pe 26.10.2020, s-a publicat O.U.G. 181, prin care s-a aprobat procedura de esalonare simplificata, si amanarea unor termene pana la care nu se percep majorari si penalitati si nu incep executarile silite, precum si alte masuri fiscale.

    OUG are in vedere  2 masuri importante pentru business-ul tau, pe care le poti aplica usor pentru a imbunatati starea financiara a firmei tale din aceasta perioada si perioada imediat urmatoare
1.Amanarea taxelor si impozitelor la bugetul de stat
Termenul pana la care poti amana plata impozitelor si taxelor fara a fi penalizat de catre ANAF s-a prelungit pana la 25 decembrie 2020.
(Termenul initial a fost stabilit pe 15 iunie 2020, ulterior a fost prelungit pana la 25 octombrie 2020, iar acum, Guvernul a decis o noua prelungire pana la data de 25 decembrie 2020.)

         Aceasta amanare inseamna ca daca nu platesti impozitele si taxele aferente perioadei februarie-octombrie 2020 la scadenta, nu ti se blocheaza conturile si nu ti se calculeaza penalitati de intarziere.
2. Esalonarea datoriilor restante pentru 12 luni
         Guvernul a aprobat, aplicarea unei proceduri alternative simplificate de acordare a esalonarii la plata pentru cel mult 12 luni, pentru obligatiile bugetare a caror termen de plata s-a implinit dupa data la care a fost declansata starea de urgenta.

         Beneficiarii masurii sunt absolut toti contribuabilii persoane fizice sau juridice, indiferent de forma juridica de organizare (PFA, SRL, SA, ONG, sau alte forme de organizare).

Click aici, in cazul in care vrei detaliile legate de conditiile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a accesa si tu esalonarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.