Două sportive brașovence, felicitate de Klaus Iohannis

Echipa Special Olympics România care a participat în luna martie la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Abu Dhabi, formată din 34 de sportivi (din care şase parteneri), a fost primită astăzi la Palatul Cotroceni de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis.

Delegaţia României a fost invitată la Administraţia Prezidenţială ca urmare a rezultatelor excelente obţinute la cea mai mare competiţie internaţională a anului destinată persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – 56 de medalii, din care 17 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz.
Preşedintele României i-a felicitat şi s-a fotografiat cu sportivii Special Olympics, antrenorii lor şi membri ai echipei Special Olympics România şi le-a urat succes în continuare. În numele sportivilor Special Olympics, Andreea Mustăreaţă Pivniceru a adresat un scurt mesaj în numele colegilor ei: „Sunt Andreea Mustăreaţă Pivniceru şi fac parte din lotul celor 34 de sportivi Special Olympics care a participat la Jocurile Mondiale de la Abu Dhabi. Suntem mândri că am câştigat pentru România 56 de medalii. Asta ne dă încrederea să ne antrenăm serios în continuare. Prin sport ne-am putut arăta abilităţile şi de aceea îndemnăm pe toată lumea să facă sport! Jurământul Special Olympics este: Vreau să câştig, dar dacă nu pot câştiga, vreau să fiu BRAV în încercarea mea!”

Citeste și:  Comedia „Mentorii”marchează debutul UNTOLD Universe în lumea cinematografiei. Filmul este programat să apară pe marile ecrane în prima parte a anului 2025

Vă reamintim că între 15-21 martie sportivii Special Olympics România au participat la cel mai important eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale – Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Abu Dhabi 2019.

Aceştia s-au întrecut la opt discipline sportive: atletism, bocce, gimnastică artistică, înot, judo, patinaj role, tenis de câmp, tenis de masă şi au câştigat 56 de medalii (17 de aur, 18 de argint, 21 de bronz). La ediţia precedentă de la Los Angeles, din 2015, sportivii români au câştigat 21 de medalii la şapte discipline sportive.
Rezultatele participării echipei României sunt următoarele:
Gimnastică artistică – 12 medalii de aur, 7 argint, 11 bronz
Atletism – 2 aur, 2 argint, 1 bronz
Înot – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Tenis de câmp – 1 aur, 2 argint, 1 bronz
Judo – 1 aur, 1 argint, 3 bronz
Tenis de masă – 3 argint, 2 bronz
Patinaj role – 1 argint, 1 bronz
Bocce – 1 bronz
Puteţi consulta rezultatele fiecărui sportiv AICI .

Citeste și:  Sportivii de la Kids Tâmpa Brașov se întorc cu trei medalii de la Adria Youth&U17 Cup din Croația

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice la fiecare patru ani, au reprezentat cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume în 2019. La această ediţie organizată la Abu Dhabi au fost înscrişi 7.500 de sportivi din peste 190 de ţări care au concurat la 24 de discipline sportive.

În paralel cu Jocurile Mondiale, în perioada 14 – 18 martie 2019, Special Olympics România a participat cu o echipă de două persoane la Summitul Global al Tinerilor: Ioana Flavia Cazan – Sportiv Lider Special Olympics şi Lavinia Mihaela Drăgan, partener fără dizabilităţi (ambele din Braşov). Acestea, împreună cu mentorul Anda Mândru (din partea Special Olympics România) au luat parte la workshopuri şi sesiuni de discuţii despre o societate incluzivă.

Citeste și:  Peste 800 de sportivi participă la IPA Games 2024. Competiția se desfășoară la baza sportivă de la Cheile Grădiștei

Partenerul tehnic al Special Olympics România, cel care a asigurat echipamentul pentru competiţii şi o parte din echipamentul de defilare, este compania Hervis Sports & Fashion.

Deplasarea delegaţiei de 53 de persoane către Abu Dhabi a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Comitetul Naţional Paralimpic şi de către Nadia Comăneci, Ambasador Global al Special Olympics International.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.