Ministerul Sănătății a finalizat analiza proiectelor înscrise pentru a obține finanțare prin PNRR în cadrul componentei „infrastructură spitalicească nouă, inclusiv echipamente și aparatură medicală”. Din cele aproape 50 de obiective aflate inițial pe listă, au fost admise, în urma etapelor de evaluare, 27 de spitale care vor beneficia de fonduri ce totalizează 1,7 miliarde de euro, informează Radio România Actualități. Pe lista unităților beneficiare prin Planul Național de Redresare și Reziliență se află, pe lângă Spitalul Clinic de Pneumofiziologie şi Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Militar Regina Maria din Brașov. Pentru această investiție se vor aloca fonduri nerambursabile în valoare de 21,88 milioane de euro.
Valoarea fiecărui proiect în parte trebuia să se mențină sub 200 de milioane de euro, iar cele mai bune punctaje, cu încadrarea în acest plafon, le-au obținut Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, care și-a propus construirea unui centru chirurgical, proiectul de construire a unor secții la Spitalul Numărul 2 din Vaslui și cel de extindere a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, a precizat ministrul sănătății.
În schimb, proiectul Spitalului Regional de Urgență Brașov, pentru construirea căruia au fost solicitate fonduri în valoare de aproape 288 de milioane de euro, a fost respins de la finanțarea prin PNRR, deoarece depășește bugetul maxim ce poate fi acordat unui proiect.
Foto. Arhivă