Două unități medicale din Brașov, pe lista celor 27 de spitale care vor beneficia de fonduri ce totalizează 1,7 miliarde de euro prin PNRR

Ministerul Sănătății a finalizat analiza proiectelor înscrise pentru a obține finanțare prin PNRR în cadrul componentei „infrastructură spitalicească nouă, inclusiv echipamente și aparatură medicală”. Din cele aproape 50 de obiective aflate inițial pe listă, au fost admise, în urma etapelor de evaluare, 27 de spitale care vor beneficia de fonduri ce totalizează 1,7 miliarde de euro, informează Radio România Actualități. Pe lista unităților beneficiare prin Planul Național de Redresare și Reziliență se află, pe lângă Spitalul Clinic de Pneumofiziologie şi Boli Infecţioase Braşov, Spitalul Militar Regina Maria din Brașov. Pentru această investiție se vor aloca fonduri nerambursabile în valoare de 21,88 milioane de euro.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Valoarea fiecărui proiect în parte trebuia să se mențină sub 200 de milioane de euro, iar cele mai bune punctaje, cu încadrarea în acest plafon, le-au obținut Institutul de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu Mureș, care și-a propus construirea unui centru chirurgical, proiectul de construire a unor secții la Spitalul Numărul 2 din Vaslui și cel de extindere a Spitalului Județean de Urgență din Bistrița, a precizat ministrul sănătății.

În schimb, proiectul Spitalului Regional de Urgență Brașov, pentru construirea căruia au fost solicitate fonduri în valoare de aproape 288 de milioane de euro, a fost respins de la finanțarea prin PNRR, deoarece depășește bugetul maxim ce poate fi acordat unui proiect.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.