Dracula Film Festival revine la Brașov în luna octombrie

Dracula Internaţional Film Festival anunţă lansarea competiţiei de filme de scurtmetraj, animaţie şi lungmetraje pe teme horror, SF, thriller, supranaturale, comedii negre, animaţii, filme experimentale, culte, pentru a 9-a ediţie a festivalului.

Dracula Internaţional Film Festival, ediţia a IX-a, va avea loc la Braşov, la Cinema Astra, Centrul Cultural Reduta şi Cinemateca Patria, în perioada 13-17 octombrie, 2021.

Pentru a fi eligibile, filmele de lungmetraj trebuie să fie produse în perioada 2019 până în prezent şi să nu fi fost difuzate în România. Aceste reguli sunt valabile şi pentru scurtmetrajele internaţionale.

Toate filmele eligibile la Selecţia Oficială vor fi evaluate de o comisie a cărei decizie de a le introduce sau nu în Selecţia Oficială DFF 2021 este finală.

Citeste și:  Anunț decizie emitere AIM Ferma 2 suine, Crizbav, DORIPESCO PROD SRL

La ediţia din anul 2021, 10 filme vor fi selectate pentru competiţia de lungmetraj Dracula International Film Festival. Filme vor fi difuzate la Cinema Astra din Braşov, dar şi online. Toate proiecţiile de filme din competiţiile festivalului vor fi cu intrarea gratuită.

Selecţia filmelor din categoria de lungmetraj este realizată de Ioan Big, director al festivalului, jurnalist şi colaborator cu numeroase publicaţii de româneşti şi străine. Filmele de lungmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

La categoria scurtmetraj, filmele înscrise în competiţie concurează pentru trofeul Little Dracula (scurtmetraje internaţionale) şi trofeul Vladutz (scurtmetraje româneşti).

Selecţionerul secţiunii de scurtmetraje este Cristian Mărculescu, critic de film. Filmele de scurtmetraj vor fi jurizate de un juriu internaţional.

Citeste și:  „Eurovision ești tu!”. Un podcast despre concurenții Selecției Naționale

În anii anteriori, peste 3.000 de filme de lung şi scurtmetraj au fost înscrise în competiţiile festivalului.

Înscrierile se pot face pe www.draculafilm.ro sau pe filmfreeway.com/DraculaFilmFestival

Dracula International Film Festival este un proiect al Asociaţiei Culturale Fanzin, realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.