Duminică este ultima zi în care ne mai putem bucura de luminițele de Crăciun

Duminică, 9 ianuarie, este ultima zi în care brașovenii și turiștii se mai pot bucura de iluminatul de sărbători din centrul orașului și din cartiere și mai pot achiziționa produse de sezon de la căsuțele din Piața Sfatului. De luni, iluminatul festiv va fi oprit în tot orașul, cu excepția luminițelor din bradul de Crăciun din Piața Sfatului, care vor rămâne aprinse până în data de 16 ianuarie, și a iluminatului festiv din poiana Brașov, care va rămâne aprins până la sfârșitul lunii. Și patinoarul gratuit din piațeta Sf. Ioan va rămâne deschis, până în 28 februarie. Din 10 ianuarie începe demontarea brazilor din cartiere, iar în paralel se va desfășura și demontarea ornamentelor de pe stâlpii din Centrul istoric și a ghirlandelor luminoase de pe clădiri.

Citeste și:  Brașovul, performanțe bune în materie de reciclare a ambalajelor! 23 de localități din România nu au returnat niciun ambalaj reciclabil în martie

Vă reamintim că evenimentul ,,Brașov, oraș din poveste” a început în data de 29 noiembrie, când s-au aprins cele 750.000 de luminițe de sărbători, atât în centrul orașului, cât și în cartiere. Zona centrului istoric și Poiana Brașov au fost împodobite cu aproape 400 de ornamente luminoase montate pe stâlpii de iluminat, iar bradul de Crăciun din Piața Sfatului, un brad de 23 de metri, a fost împodobit cu 600 de globuri clasice inspirate de decorul brazilor de altădată și cu 30.000 de luminițe. Brazii de Crăciun din cartiere au fost decorați, de asemenea, cu lumini calde, dar și cu 1.000 de globuri verzi, argintii și aurii.

Citeste și:  Măsuri și sfaturi pentru o minivacanță în siguranță

Începe colectarea pomilor de Crăciun de la populație

De vineri, 7 ianuarie, începe colectarea brazilor de Crăciun de la populație. Aceasta se va desfășura în aceeași zi cu colectarea deșeurilor reciclabile, în mașini separate. În zonele de case, brașovenii sunt invitați să pună pomii de Crăciun lângă sacii cu deșeurile reciclabile, iar în zonele de blocuri, aceștia vor fi duși lângă platformele de depozitare a deșeurilor.

În zonele deservite de Comprest SA, colectarea brazilor de Crăciun se va face după următorul program:

– Vineri: Zona Craiter – Florilor;

– Sâmbătă: Zona Brașovul Vechi;

– Luni: Zona Bartolomeu;

– Marți: Zona Tractorul;

– Miercuri: Zona Stupini;

Citeste și:  Muzeul Sportului și Turismului Montan, deschis și astăzi, până la ora 20:00

– Joi: Zona Codrii Cosminului, Gării, Fundătura Hărmanului, Timiș Triaj.

În zonele deservite de BraiCata, colectarea brazilor de Crăciun se va face în următoarele zile:

– Vineri: Poiana Brașov;

– Sâmbătă: Zona Șchei, Valea Cetății, și Astra;

– Luni: Zona Centrului istoric;

– Miercuri: Zona Centrului nou;

– Joi: Zona Noua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.