După sistemul de sănătate, Guvernul Orban pune la cale ÎNCĂ O PRIVATIZARE

După sistemul de sănătate, Guvernul Ludovic Orban ar dori să mai facă o privatizare de răsunet, potrivit Bugetul.ro. Un gigant german ar fi interesat de CFR Călători. Conform unor informații de ultimă oră intrate în posesia Bugetul.ro, nemții de la Deutsche Bahn (DB) AG, cea mai mare societate feroviară de transporturi din Germania, ar dori să achiziționeze CFR Călători. Înainte de a fi demis, Guvernul Orban ar fi purtat discuții cu compania germană, au declarat, pentru Bugetul.ro, surse oficiale.
În luna ianuarie a.c., ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a readus în discuție subiectul privatizării CFR Călători.

Invitat la Adevărul Live, Florin Cîțu a dezvăluit că trebuie luate măsuri privitoare la companiile de stat care merg pe pierdere și aici a nominalizat CFR Călători.

Potrivit lui Cîțu, Guvernul Orban nu are de gând să dea „sute de milioane sau miliarde subvenții unor companii care ar putea să fie private sau ar putea să fie privatizate”.

„Avem companii de stat cu care trebuie să decidem ce facem. Sunt multe dintre ele care deja cer bani de la buget, să le dăm subvenții. În loc să le dăm subvenții, poate putem să face școli și grădinițe. N-o să dăm sute de milioane sau miliarde subvenții unor companii care ar putea să fie private sau ar putea să fie privatizate sau poate n-ar trebui să mai fie. Mă gândesc aici la CFR Călători, care acum câțiva ani de zile avea 20 de milioane de lei pierderi și acum are 400 de milioane de lei”, a declarat Florin Cîțu, în luna ianuarie, pe vremea când era ministru plin al Finanțelor.

Surse oficiale au dezvăluit, pentru Bugetul.ro, că Guvernul Orban vrea să privatizeze CFR Călători și că a găsit și un cumpărător: „pe nemții de la DB”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.