Echipa filmului ‘Colectiv’ ajunge la Brașov. Întâlniri și dezbateri cu publicul de sub Tâmpa

Realizatorii şi protagoniştii filmului „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, organizează, începând de marţi, timp de două săptămâni, o serie de întâlniri şi dezbateri cu publicul din 12 oraşe din România (Cluj, Sibiu, Timişoara, Craiova, Sfântu Gheorghe, Braşov, Bucureşti, Iaşi, Galaţi, Constanţa, Piatra Neamţ şi Bacău).
Producţia oferă în premieră spectatorilor din cinematografe acces în locurile cheie de după evenimentul tragic din clubul Colectiv: redacţii de ziare, cabinete de miniştri, coridoare de instituţii, săli de şedinţe. Filmul urmăreşte jurnalişti, avertizori de integritate (whistleblowers), pacienţi şi familiile lor, dar şi oficiali din guvern şi reprezentanţi ai statului, dezvăluind fără compromisuri o întreagă reţea a corupţiei, minciunii şi manipulării, se arată în comunicat.
„Colectiv” spune povestea primului an de după incendiul din clubul cu acelaşi nume şi urmăreşte cu egal interes autorităţi şi jurnalişti, într-o interacţiune permanentă de căutare şi expunere a adevărului. Este un film despre sistem versus oameni, despre adevăr versus manipulare, despre interes personal versus interes public, despre curaj şi responsabilitate individuală, se arată în prezentarea peliculei.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Filmul „colectiv”, regizat de Alexander Nanau, va rula în peste 60 de cinematografe din România începând cu data de 28 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.