Eintracht Frankfurt – Rangers 5-4. Nemții câștigă trofeul Europa League la penalty-uri

Locul 11 în Bundesliga, Eintracht Frankfurt, a reușit să câștige la loviturile de departajare finala Europa League, 5-4 cu Rangers. La finele celor 90 de minute regulamentare, scorul era 1-1 și s-a menținut astfel și după cele două reprize de prelungiri.

După o primă repriză albă în care scoțienii au avut posesia, Frankfurt a solicitat penalty, în minutul 53, după un contact între Goldson și Borré. Centralul sloven Slavko Vincici a făcut însă semn ca jocul să continue, iar VAR i-a dat dreptate.

Patru minute mai târziu, Rangers a reușit să deschidă scorul după ce Aribo a scăpat singur cu portarul Trapp, pe care l-a învins cu o execuţie simplă, pe jos. În prealabil, fundaşul Tuta s-a impiedicat singur, fără vreun contact cu Aribo, înlesnindu-i acestuia drumul spre gol.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024

Frankfurt nu a cedat, iar în minutul 59 a cerut din nou lovitură de la 11 metri, la o fază la care a părut că Bassey a făcut henț, însă în realitate el a respins cu pieptul și cu brațul lipit. Iar ocazia uriașă ratată de Kamada, în minutul 67, a anunțat egalarea. Colmbianul Borré a semnat golul egalizator, în minutul 69, după o centrare de la Kostic. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare, cele două echipe au mai trecut pe lângă gol, fără să-l reușească. La fel s-a întâmplat și în prelungiri, astfel că meciul a ajuns la loviturile de departajare.

Tavernier a marcat primul din penalty, pentru scoțieni, dar Lenz a egalat. Rangers a avut din nou avantaj, după execuția lui Davies, dar Hrustic a marcat și el. În fine, scoțienii au condus ultima dată la penalty-uri după transformarea lui Arfield, dar Kamada a egalat din nou. Ramsey a ratat a patra lovitură de la 11 metri, iar Rangers începea să se scufunde. Decarul Kostic l-a învins pe McGregor cu o execuţie perfectă, astfel că nemții au condus pentru prima dată și chiar dacă Roofe a restabilit egalitate și le-a dat speranțe scoțienilor, columbianul Borré a marcat golul decisiv pentru 5-4. A fost momentul descătușării pentru germani, care au sărbătorit victoria și câștigarea trofeului alături de zecile de mii de fani care i-au însoțit la Sevilla.

Citeste și:  Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Sursa, LookSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.