Eintracht Frankfurt – Rangers 5-4. Nemții câștigă trofeul Europa League la penalty-uri

Locul 11 în Bundesliga, Eintracht Frankfurt, a reușit să câștige la loviturile de departajare finala Europa League, 5-4 cu Rangers. La finele celor 90 de minute regulamentare, scorul era 1-1 și s-a menținut astfel și după cele două reprize de prelungiri.

După o primă repriză albă în care scoțienii au avut posesia, Frankfurt a solicitat penalty, în minutul 53, după un contact între Goldson și Borré. Centralul sloven Slavko Vincici a făcut însă semn ca jocul să continue, iar VAR i-a dat dreptate.

Patru minute mai târziu, Rangers a reușit să deschidă scorul după ce Aribo a scăpat singur cu portarul Trapp, pe care l-a învins cu o execuţie simplă, pe jos. În prealabil, fundaşul Tuta s-a impiedicat singur, fără vreun contact cu Aribo, înlesnindu-i acestuia drumul spre gol.

Citeste și:  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris

Frankfurt nu a cedat, iar în minutul 59 a cerut din nou lovitură de la 11 metri, la o fază la care a părut că Bassey a făcut henț, însă în realitate el a respins cu pieptul și cu brațul lipit. Iar ocazia uriașă ratată de Kamada, în minutul 67, a anunțat egalarea. Colmbianul Borré a semnat golul egalizator, în minutul 69, după o centrare de la Kostic. Până la finalul celor 90 de minute regulamentare, cele două echipe au mai trecut pe lângă gol, fără să-l reușească. La fel s-a întâmplat și în prelungiri, astfel că meciul a ajuns la loviturile de departajare.

Tavernier a marcat primul din penalty, pentru scoțieni, dar Lenz a egalat. Rangers a avut din nou avantaj, după execuția lui Davies, dar Hrustic a marcat și el. În fine, scoțienii au condus ultima dată la penalty-uri după transformarea lui Arfield, dar Kamada a egalat din nou. Ramsey a ratat a patra lovitură de la 11 metri, iar Rangers începea să se scufunde. Decarul Kostic l-a învins pe McGregor cu o execuţie perfectă, astfel că nemții au condus pentru prima dată și chiar dacă Roofe a restabilit egalitate și le-a dat speranțe scoțienilor, columbianul Borré a marcat golul decisiv pentru 5-4. A fost momentul descătușării pentru germani, care au sărbătorit victoria și câștigarea trofeului alături de zecile de mii de fani care i-au însoțit la Sevilla.

Citeste și:  Țigările electronice de unică folosință, o bombă cu ceas pentru sănătate, avertizează InfoCons

Sursa, LookSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.