Elevi brașoveni, în vizită la Aeroportul Internațional Brașov

La finalul săptămânii trecute, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea, a fost gazdă pentru elevii de la clasa de învăţământ dual a Colegiului Tehnic „Mircea Cristea”, care au mers în vizită la aeroport.

Şeful administraţiei judeţene le-a prezentat amplasamentul şi le-a satisfăcut curiozitatea de a vedea pe viu terminalul de pasageri, cea mai vizibilă componentă a Aeroportului, cu toate funcţiunile sale şi cu toate spaţiile pregătite deja să-i primească pe viitorii călători. De la geamurile etajului I, liceenii au putut vedea parcarea de aeronave şi calea de rulare construite în anul 2018, pista de decolare-aterizare, prima construcţie realizată în cadrul Aeroportului, precum şi componentele de infrastructură aflate acum în lucru sau alte aspecte semnificative.

Citeste și:  Praf saharian în Brașov! Șoferii și-au găsit mașinile acoperite de un strat roșiatic

Funcţionalizarea Aeroportului se va putea realiza cu concursul direct al instituţiilor statului, precum ROMATSA, SRI, Autoritatea Vamală sau Poliţia de Frontieră, care trebuie să aloce personal de specialitate pentru Aeroportul Braşov.

În momentul în care construcţia componentelor aeroportuare şi procedurile de achiziţie aflate în derulare se vor încheia cu succes şi în termenele prevăzute, va urma angajarea personalului şi deschiderea activităţii la aeroport, moment preconizat pentru sfârşitul anului 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.