Elevii claselor a IV-a susţin, astăzi, proba la Matematică şi Ştiinţele naturii din cadrul Evaluării naţionale

Continuă Evaluarea naţională la clasa a a IV-a. Astăzi are loc proba la Matematică şi Ştiinţele naturii la care participă aproximativ 179.000 de şcolari.

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine mâine proba la Limba maternă. Toate probele se susţin cu prezenţă fizică, indiferent de scenariile în care se află unităţile de învăţământ.

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a sunt programate în data de 25 mai.

Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai. Proba de Matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de Limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Durata alocată rezolvării testelor este de 30 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a II-a, respectiv de 60 de minute pentru fiecare test administrat la Evaluarea naţională la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a.

 “Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor şi a părinţilor/reprezentanţilor legali asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, precizează Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.