Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie astăzi cursurile

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile astăzi, când este şi ultima zi de înscriere a candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Prima probă scrisă a Bacalaureatului este programată în 28 iunie.

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, 4 iunie este data prevăzută pentru încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a.

Tot astăzi este şi ultima zi pentru înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2021.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirma, recent, că Bacalaureatul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 de candidaţi, el menţionând în acest context că aproximativ 30.000 dintre aceştia s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Citeste și:  Brașovul va găzdui trei olimpiade naționale școlare în luna aprilie

Astfel, candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă – cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, în 30 iunie – proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie – proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.