Elevii de clasa a VI-a susţin proba de Matematică şi ştiinţele naturii a Evaluării Naţionale

Joi, 13 mai, elevii de clasa a VI-a susţin proba de Matematică şi ştiinţele naturii a Evaluării Naţionale, după ce ieri au dat examenul de Limbă şi comunicare.

Peste 181.000 de elevi sunt așteptați la această probă care are loc cu prezenţă fizică, indiferent de rata de incidenţă din localităţi.

Sălile în care se susţin aceste evaluări sunt, de regulă, cele în care elevii îşi desfăşoară activitatea în mod obişnuit. Acestea sunt adaptate în prealabil, după caz, în funcţie de testul planificat, prin eliminarea oricăror materiale didactice care i-ar putea influenţa pe elevi.

Testele sunt elaborate de Centrul National Pentru Politici si Evaluare în Educatie (CNPEE), au un format asemanator cu cel al evaluarilor internationale si trebuie sa aiba un nivel mediu de dificultate. Lucrarile sunt evaluate în cadrul unitatii de învatamânt, de catre cadrele didactice din respectiva unitate, în termen de cel mult 7 zile de la data sustinerii ultimului test.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

”Rezultatele individuale obtinute la aceste evaluari nu se afiseaza/nu se comunica public si nu se înregistreaza în catalogul clasei. Rezultatele vor fi valorificate strict la nivelul unitatii de învatamânt prin elaborarea planurilor individualizate de învatare, acolo unde este cazul, respectiv informarea elevilor si a parintilor/reprezentantilor legali asupra stadiului formarii si dezvoltarii competentelor evaluate”, a transmis MInisterul Educatiei.

Evaluarea competenţelor fundamentale dobândite în ciclul primar are următorul calendar – Limba română (18 mai), Matematică (19 mai) şi Limba maternă (20 mai).

Probele scrise la Limba română şi Limba maternă din cadrul evaluării din clasa a II-a sunt programate în data de 25 mai.

Testele de citire la aceste discipline vor fi susţinute în data de 26 mai.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Proba de matematică este programată în data de 27 mai, în timp ce proba de limbă română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura în data de 28 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.