Elevii din Brașov merg la școală pe propriul risc: 106 clădiri ale Inspectoratului Școlar nu au autorizație de securitate la incendiu

Bătaie de joc la adresa copiilor din Brașov care luni vor începe anul școlar: elevii merg la școală pe risc propriu, pentru că 103 clădiri de învățământ din întregul județ, nu dețin autorizație de securitate la incendiu. Pompierii au verificat, ca în fiecare an, școlile și grădinițele din județ, iar rezultatul a fost unul dezastruos: 106 cladiri ale Inspectoratului Școlar Județean Brașov nu au autorizație de securitate la incendiu. Un risc inconștient la care conducerea instituției brașovene îi expune pe elevi. Numeroasele tragedii petrecute în țară, nu sunt suficiente pentru conducerea Inspectoratului Școlar Județean Brașov, care a decis că se poate juca cu viețile elevilor din Brașov.
Pompierii au aplicat amenzi, 9 la număr, în cuantum de 9 mii de lei fiecare. Situația însă nu s-a rezolvat. Cele 106 clădiri sunt în continuare un risc pentru elevi. Conducerea Inspectoratului Școlar ar trebui demisă, pentru că nu și-a făcut treaba. Indiferent de scuzele, pentru că întotdeauna în astfel de situații se găsesc scuze, un lucru este cert: a trecut o vară întreagă în care conducerea inspectoratului nu a făcut ce trebuia. Prima zi de școală trebuia să găsească școlile din Brașov pregătite din toate punctele de vedere să-i primească pe elevi în condiții de maximă siguranță.
Așteptăm demisia conducerii Inspectoratului Școlar Brașov.

Citeste și:  Creșa Brașov promovează educația pentru mediu prin "Săptămâna Verde"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.