Elevii, ENERVAȚI de Nelu Tătaru: ‘Pune în pericol sănătatea școlarilor’

Consiliul Național al Elevilor își exprimă indignarea cu privire la declarațiile „evazive și incerte” venite din partea autorităților, cu doar o lună înainte de începerea noului an școlar. Potrivit Consiliului Național al Elevilor, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că decizia de a păstra distanțarea fizică între elevi la orele de curs va rămâne la latitudinea fiecărei unități de învățământ, contrar recomandărilor emise de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), relatează Mediafax.

„Considerăm extrem de grav faptul că implementarea uneia dintre principalele măsuri de combatere a coronavirusului va fi decisă de fiecare școală în parte, în defavoarea unor norme clare și unitare luate la nivel central”, arată consiliul.

Citeste și:  Trei tineri suspectați de „furt calificat” a unui automat folosit pentru taxe de parcare

Reprezentanții Consiliului Național al Elevilor susțin că doar cu câteva săptămâni înaintea începerii noului anului școlar, elevii, profesorii și părinții se află într-o profundă stare de incertitudine.

Aceasta în condițiile în care nimeni nu știe în ce condiții se vor redeschide școlile, iar autoritățile locale și unitățile de învățământ nu știu ce dotări se impun, astfel încât sănătatea elevilor să nu fie periclitată.

Elevii solicită guvernanților să ia o decizie fermă cu privire la debutul anului școlar, bazată pe o consultare reală cu toți actorii implicați în actul educațional și racordată la nevoile de bază ale elevilor – educația și sănătatea.

„În punctul acesta, nu cred că ne mai putem declara surprinși de faptul că guvernanții nu sunt pregătiți pentru începerea anului școlar. Mai avem 27 de zile până la data începerii cursurilor. Cu fiecare zi care trece fără un set clar de măsuri pentru autoritățile locale și unitățile de învățământ, ne apropiem din ce în ce mai tare de un început de an școlar care va pune în pericol sănătatea elevilor”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Citeste și:  Bărbat salvat după ce s-a înecat cu mâncare într-un restaurant din Brașov

Acesta crede că dacă Guvernul nu va emite urgent normele privind începerea anului școlar, iar școlile nu vor fi pregătite pentru a primi elevii în deplină siguranță, Consiliul Național al Elevilor își va revizui poziția privind începerea anului școlar la data de 14 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.