Elevii, nevoiți să recupereze materia pierdută – Profesor: Procedura este foarte complicată

 Elevii vor fi nevoiți, după reluarea cursurilor în septembrie, să recupereze materia pierdută în primăvară, când cursurile s-au desfășurat online. „Trebuie să încercăm să recuperăm materia, nu putem să trecem doar pe hârtie şi sperăm că lucrurile se vor rezolva din mers”, spune un profesor.

Cristina Tunegaru predă Limba şi literatura română la o şcoală din Bucureşti. Ea spune că recuperarea materiei pierdute din cauza orelor online trebuie făcută neapărat în noul an şcolar. Dar, încă nu se ştie cum s-ar putea face aceste ore remediale. Profesoara se gândeşte în special la cei de clasa a VIII-a, pe care îi aşteaptă Evaluarea Naţională. După ce că au de trecut primul examen important din viaţa lor, trebuie să se mai gândească şi la recuperare, potrivit Mediafax.

Citeste și:  De ce îți cere buletinul la casele de schimb valutar?

„Procedura este foarte complicată, pentru că nu ştim câţi copii au participat la ore online, cum s-au desfăşurat aceste ore, au fost eficiente sau nu? Pentru că s-ar putea să vedem că, deşi au participat la ore online, acumularea de conţinut este redusă faţă de acumularea de informaţii obţinută în mod clasic. Trebuie să încercăm să recuperăm materia, pentru că este extrem, extrem de mult şi nu putem să trecem doar pe hârtie şi sperăm că lucrurile se vor rezolva din mers”, spune Cristina Tunegaru.

Elevii cred că programul va fi prea încărcat, iar părinții spun că ceva muncă în plus, acasă, le va fi necesară copiilor.

Citeste și:  Culorile pe care cei mai puțin inteligenți aleg să le îmbrace: Mituri și adevăruri despre preferințele vestimentare

„O să fie foarte greu. Ne-ar încărca programul mai mult decât este. Cum să mai pui şi alte ore? Plus că unii au şi alte activităţi, mai sunt şi cu probleme de sănătate”, consideră Casiana, elevă în clasa a VIII-a.

„Le va fi greu şi probabil ceva muncă în plus acasă le va fi necesară. Cred că probabil vor încerca profesorii să realizeze o programă şcolară, astfel încât, prin comasarea materiei să rămână ceva vreme şi pentru eventualele cunoştinţe neacumulate”, spune Cristina, părinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.