Elevii revin la școală pe 5 mai, clasele terminale reîncep cursurile din 10 mai

Ministrul Educației a declarat, luni dimineață, că elevii se vor reîntoarce la școală pe data de 5 mai. Sorin Cîmpeanu a mai precizat, totodată, că școlarii de clasa a opta vor reîncepe cursurile pe data de 10 mai, precizând că „această perioadă este foarte importantă”.

Acesta a declarat că nu se impune o înjumătățire a elevilor din clasele terminale, deoarece este o perioadă importantă pentru formarea lor educațională. În plus, a subliniat Cîmpeanu, în condiții similare, respectiv suprafețe identice ale claselor, cei de clasa a 4-a pot merge toți la scoala.

Am solicitat și in comitetul interministerial reanalizarea hotărârii MEN din luna martie pentru a se putea permite prezența fizică în toate școlile speciale. Este vorba despre 185 de școli în care învață 27.750 de elevi​”, a transmis ministrul Educației.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Întrebat dacă reîntoarcerea elevilor în bănci va duce la o creștere rapidă a cazurilor de COVID-19, ministrul a explicat că se face o analiză a costurilor și a beneficiilor. Cîmpeanu a argumentat că zilele în care copiii stau acasă reprezintă o pierdere pe plan educațional, care cu greu ar putea fi recuperată. Mai mult, ministrul a apreciat că în școli se respectă regulile sanitare mai bine ca nicăieri.

Elevii de clasa a opta revin la școală pe data de 10 mai si au cursuri pana pe 11 iunie. Evaluarea națională va fi pe data de 22 iunie. Această perioadă este foarte importantă. Nu se justifică înjumătățirea elevilor din clasele terminale”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Serviciul Uber Green se lansează în Brașov. Compania aniversează 6 ani de eco-mobilitate în România

„În comitet am făcut această propunere de a testa elevii. Am făcut și o solicitare către Ministerul Sănătății. Multe școli apelează la metoda noninvazivă. Ele trebuie validate ulterior prin teste PCR. E vorba de elevii care prezintă simptome. Guvernul o să decidă”, a explicat acesta.

INSP nu le-a avut în metodologie. Elevii o să revină la școală în 5 mai, cu excepția celor din clase terminale. Ideal ar fi să fie rezolvată până la începutul școlii”, a mai spus Sorin Cîmpeanu, în cadrul unei conferințe de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.