Emisiunea de mărci poștale „Arcul de Triumf, bornă a istoriei (1941-2021)”, lansată astăzi, disponibilă și la Brașov

1 Decembrie reprezintă idealul nostru, ca națiune, de a fi liberi și uniți într-o Românie prosperă. Ziua Națională a României este o zi în care cu toții, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria, și în care ne amintim de 1918, când românii au trăit emoția Reîntregirii.

Astfel, pentru a aniversa 80 de ani de la prima paradă militară, Romfilatelia, introduce în circulație, la data de 1 Decembrie 2021, emisiunea de mărci poștale Arcul de Triumf, bornă a isoriei (1941-2021), spre cinstirea eroilor căzuți în luptele pentru eliberarea Basarabiei și Bucovinei de Nord.

Emisiunea aniversară, alcătuită dintr-o marcă poștală cu valoarea nominală de 10 lei și un plic „prima zi”, ilustrează sugestiv parada militară din 1941 (marca poștală) și o paradă militară actuală de 1 Decembrie (plicul „prima zi”). Detaliul de arhitectură a Arcului de Triumf simbolizând Victoria și vignetele care reproduc efigiile Reginei Maria și Regelui Ferdinand I rezumă armonios ideea și semnificația evenimentului dedicat cinstirii eroilor și Regilor „Întregitori” ai României Mari.

Emisiunea de mărci poștale va fi disponibilă începând de Miercuri, 01 Decembrie 2021, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.

Citeste și:  Peste 1.000 de tone de material antiderapant au fost utilizate, în weekend, pe străzile din Brașov și din Poiana Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.