ENGIE România donează aparatură medicală pentru două spitale din Brașov

ENGIE Romania continuă sprijinul în lupta împotriva COVID-19 și donează 110.000 euro către Dăruiește Viață pentru achiziția de echipamente medicale.

În contextul situației generate de noul val al pandemiei COVID-19, ENGIE Romania răspunde din nou unei nevoi acute, semnalate de asociația parteneră, Dăruiește Viață, aceea de a achiziționa echipamente medicale pentru dotarea a trei unități medicale din București și Brașov.

Un aparat de anestezie de ultimă generație, un electrocardiograf, precum și monitoare pentru funcții vitale vor ajunge în unitățile COVID-19 ale Spitalului Universitar de Urgență Elias, Spitalului Județean de Urgență Brașov și Spitalului de Boli Infecțioase Brașov, prin intermediul asociației Dăruiește Viață. Echipamentele donate vor putea să fie utilizate și pentru tratarea altor tipuri de afecțiuni. Sprijinul ENGIE se ridică la 110.000 de euro, care se adaugă celor 207.000 de euro pe care compania i-a investit, alături de Dăruiește Viață, de la începutul pandemiei COVID-19.

Citeste și:  Braşovul are cel mai spectaculos nod rutier din România, momentan doar pe hârtie

Sănătatea este bunul cel mai de preț al fiecăruia, cu atât mai mult în această perioadă dificilă pe care o traversăm. De aceea, sperăm că echipamentele donate, cu ajutorul Dăruiește Viață, pot face diferența în bine și că vor contribui la tratarea cât mai multor pacienți, atât în perioade critice, cum este cea prezentă, cât și pe viitor.” – Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

A trecut mai bine de un an de la debutul pandemiei, însă presiunea pe spitalele care tratează cazurile COVID-19 nu a scăzut deloc. Este în continuare nevoie de sprijin, în special pe zona de echipamente medicale care să ajute cadrele medicale să lupte pentru viața pacienților lor. Dincolo de responsabilitatea individuală pe care o avem fiecare în această pandemie, avem și datoria de a ajuta acolo unde este nevoie pentru a da o șansă în plus în viață – ceea ce Dăruiește Viață face de aproape 10 ani.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

Citeste și:  Comunicat MAE după ce Austria a respins aderarea României la Spațiul Schengen

Dăruiește Viață s-a implicat pe mai multe planuri pentru a ajuta spitalele să nu intre în colaps pe perioada pandemiei: dotarea cu echipamente de protecție, dotarea cu echipamente medicale, dar și construcția de spitale modulare pentru tratarea pacienților în stare gravă și de unități modulare de triaj. ENGIE este unul dintre partenerii care ne-au fost alături atât în inițiativele de infrastructură (construcția Unitații Modulare Elias pentru triajul epidemiologic), cât și în cele de dotare cu echipamente medicale. Contează foarte mult că împreună am reușit să facem lucruri importante pentru pacienți și pentru cadrele medicale.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

Citeste și:  Luni, 12 decembrie, încep zborurile de calibrare pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav!

Din 2013 până în prezent, ENGIE Romania a investit 1.800.000 de euro în proiecte din domeniul sănătății, contribuind la ameliorarea condițiilor de tratament medical pentru circa 150.000 de pacienți anual. Împreună cu asociația Dăruiește Viață, ENGIE Romania a contribuit la construcția primului spital de oncopediatrie pentru copii în incinta spitalului Marie Curie din București, la modernizarea și reabilitarea laboratoarelor de diagnosticare în profunzime a cancerelor de sânge din cadrul Institutului Clinic Fundeni, precum și la dotarea cu aparatură de ventilație a Spitalului de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalului Clinic de Copii Braşov, Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” și Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”. De asemenea, ENGIE Romania a renovat și eficientizat energetic centrul HOSPICE Casa Speranței din Brașov, acolo unde peste 2.000 de copii și adulți primesc anual servicii gratuite de îngrijire paliativă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.