Eroii de Brașov au alergat pentru comunitate în cadrul celei de-a opta ediții Brașov Heroes. Donațiile continuă până pe 30 septembrie 2021

Fundația Comunitară Brașov, avându-i alături drept co-organizatori pe Decathlon România și Cartier Coresi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, Asociația Carpathian MTB Trails și Asociația Floare de Colț, au organizat duminică, 12 septembrie a opta ediție a Brașov Heroes.

Sportul filantropic

Din 2014, Brașov Heroes adună cei mai activi, empatici și generoși brașoveni și cele mai implicate companii în sprijinul proiectelor care-și propun să schimbe orașul în Bine. Acest Bine pornește de la conștientizarea importanței sportului în viața comunității, de la puterea sa de a lega vecini, colegi, familii în jurul unui scop comun care se măsoară în kilometri parcurși, obstacole sărite, linii de finish trecute și vieți ale beneficiarilor schimbate.

Spiritul de echipă face sportul esențial în coagularea comunității. Spiritul filantropic face empatia esențială în mobilizarea oamenilor în a-și susține semenii în nevoie.  Mai mult decât sănătate și mușchi antrenați, Brașov Heroes înseamnă antrenarea mușchiului filantropic și susținerea a 11  cauze benefice și relevante pentru comunitatea noastră.

Programul răspunde nevoii oamenilor de a se întâlni și de a se conecta, în special după perioada pandemiei care a venit cu mari restricții în ceea ce privește socializarea și creează contextul ideal pentru a se mobiliza în a susține cauze cu care rezonează și în care cred.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Evenimentul filantropic activează resursele comunității prin: stimularea donatorilor individuali și corporate și prin filantropie sportivă. Brașov Heroes face ca sportul să aibă mai 

mult sens, brașovenii pot alerga cu prietenii și au șansa să cunoască 11 cauze comunitare și să le susțină prin donațiile lor.

Programul Brașov Heroes mobilizează resursele comunității, activează mințile și sufletele, dă o doză de sănătate și responsabilitate, dă șansa de CSR cu sens companiilor, creează un context pentru voluntariat cu impact pentru peste 100 de brașoveni.

Profil de alergător donator

910 alergători din cei 981 de eroi alergători înscriși pe site au fost prezenți duminică, 12 septembrie 2021. Ei au înțeles nevoia de a fi responsabili față de cei din jur pe timp de pandemie și au participat la eveniment prezentând dovezi de vaccinare sau  rezultate negative ale testelor rapide antigen.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Acești alergători fac parte din categoria donatorilor care în urmă cu un an reprezentau masa critică locală și donau fonduri esențiale pentru spitalele brașovene în cadrul programului Brașovul Pregătit. Sunt oameni dispuși să-și manifeste empatia și solidariatrea, să-și ofere atenția, timpul și pasiunea pentru comunitate.

Cauzele brașovene

Echipa Fundației Comunitare Brașov selectează cele mai relevante idei la firul ierbii pentru vitalitatea comunității. Mergând de la Binele mic la provocări mari, Brașov Heroes se uită la schimbări care să aducă îmbunătățiri constante și sustenabile pe termen lung în cadrul comunității brașovene. Fie că vorbim despre construirea unui loc de joacă într-o grădiniță din mediul rural sau despre construirea unui centru rezidențial social pentru adulții cu autism, fiecare idee este susținută și finanțată printr-un efort comun al donatorilor și al alergătorilor. Toate cele 11 cauze sunt prezentate în detaliu pe site-ul Brașov Heroes.

Sprint de donații până pe 30 septembrie

Brașov Heroes #8 a activat comunitatea și a strâns laolaltă 910 alergători la cursa cu obstacole a comunității, peste 300 de susținători care i-au încurajat la fața locului, reprezentanți și voluntari ai celor 11 cauze comunitare, peste 100 de voluntari care s-au implicat în amenajarea traseului și în buna desfășurare a evenimentului, a atras până acum 893 de donații individuale și a coagulat 30 de companii implicate activ în viața comunității ca parteneri corporate sau companii care și-au susținut colegii să devină alergători la Brașov Heroes.

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Cele 11 cauze pot primi donații online pe site-ul dedicat: https://brasovheroes.fundatiacomunitarabrasov.ro/ până pe 30 septembrie 2021 și își îndeamnă susținătorii la un ultim sprint filantropic, urmând ca pe 4 octombrie 2021, echipa Fundației Comunitare Brașov să traseze linia de finish a ediției Brașov Heroes. În cadrul unui eveniment găzduit de co-organizatorul Cartier Coresi, Fundația va măsura performanța alergătorilor, donatorilor și ambasadorilor echipelor de proiect implicate ale acestei ediții și va comunica fondurile strânse de fiecare cauză în parte, cât și fondul total strâns prin acest program de fundraising si finanțare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.