Este oficial: S-a decis perioada de desfăşurare a Cerbului de Aur la Braşov

Ediţia 2019 a Festivalului Cerbul de Aur va avea loc în perioada 22 – 25 august, în Braşov, şi va aduce numeroşi artişti pe scena din Piaţa Sfatului. Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55.000 de euro, anunţă Televiziunea publică. 

TVR, Primăria Municipiului Braşov şi Consiliul Judeţean Braşov au semnat un parteneriat pentru organizarea Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019. 

„Odată cu ediţia aniversară din 2018, ne-am propus să readucem continuitate în organizarea Festivalului Cerbul de Aur şi să îi păstrăm strălucirea. Iată că ne ţinem de cuvânt, iar acest lucru nu ar fi posibil fără sprijinul Primăriei şi al Consiliului Judeţean”, a declarat Doina Gradea, preşedinte-director general TVR. 

„Vom reduce, în măsura posibilului, perimetrul de desfăşurare a evenimentului faţă de cel ocupat la ediţia precedentă, iar spectacolele se vor încheia mai devreme”, a precizat Doina Gradea în cadrul unei conferinţe de presă. 

Citeste și:  Lansarea albumului de artă «Soleil de l’Est în promovarea picturii brașovene, ieri, azi si mâine»

George Scripcaru, primarul oraşului Braşov, a spus: „Mă bucur că reuşim să organizăm şi în acest an Festivalul Cerbul de Aur, pentru că este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ale Braşovului, care are acoperire televizată naţională şi internaţională şi este, cu siguranţă, unul dintre evenimentele care promovează cel mai mult oraşul nostru în străinătate, în foarte multe ţări. Este un eveniment cu o tradiţie de peste 50 de ani, un eveniment aşteptat de braşoveni, dar şi de turişti”. 

Pe 6 iunie, organizatorii au deschis înscrierile pentru Concursul internaţional de interpretare, iar primii concurenţi s-au înregistrat deja pe site.

Artiştii care doresc să participe la concurs se pot înscrie până la data de 6 iulie, pe portalul oficial al evenimentului, cerbuldeaur.ro, unde este publicat şi Regulamentul Festivalului Concurs.  

Citeste și:  18 scurtmetraje de animație vor fi proiectate vineri, la Centrul Cultural Reduta

Pentru ediţia din acest an, echipa TVR a pregătit un format  format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018, la aniversarea celor 50 de ani de la debut. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România  şi, în mod tradiţional, la Braşov.

Citeste și:  18 scurtmetraje de animație vor fi proiectate vineri, la Centrul Cultural Reduta

De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, James Blunt, Amy Macdonald, Nicole Scherzinger şi mulţi alţii.
Prin calitatea actelor artistice prezentate, „Cerbul de Aur” este nu doar un brand de prestigiu al TVR, ci şi unul naţional, spectacolele organizate în cadrul festivalului adunând de un număr impresionant de spectatori şi telespectatori din întreaga ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.