Evenimentele săptămânii organizate de Opera Brașov

Marţi, 11 august 2020, de la ora 10.00, în Grădina de vară a Operei, copiii sunt aşteptaţi la spectacolul „Un lup, o capră şi trei iezi”, de Monica Patriciu şi George Marcu, o adaptare după clasica poveste a lui Ion Creangă.

Artiştii care vor da viaţă personajelor binecunoscute sunt: Lăcrămioara Schuller, Nora Vlad, Adriana Simion, Alexandra Scriminţ, Lorand Cristian, Paul Tomescu, Florin Grama. Regia artistică este semnată de Mugur Curelaru. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Scenografia: Rodica Garştea. Regie scenă: Marilena Aldea.
Preţ bilete: 10 lei

Miercuri, 19 august 2020, de la ora 19.00, în Grădina de vară a Operei Braşov, vă invităm la recitalul vocal-instrumental „Culorile muzicale ale verii”, susţinut de soliştii Operei Braşov, acompaniaţi la pian de Ovidiu Mezei. În această seară vă veţi delecta cu momente muzicale variate, arii şi duete din operele „Tosca” de G. Puccini, „Samson şi Dalila” de C. de Saint-Sans, „Cenuşăreasa” şi „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, o lucrare inedită – „Maria de Buenos Aires”, o operă-tango de A. Piazzolla, dar şi piese celebre: „Summertime” de G. Gershwin, „Mamma” de C.A. Bixio sau „Il Bacio” de L. Arditi.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024

Pe scena din Curtea Operei vor evolua soliştii: Maria Catrina, Aurelia Florian, Valentina Mărgăraş, Sonia Hazarian, Cristina Roşu, Carmen Topciu, Liviu Iftene, Mihai Irimia, Valentin Marele, Dan Popescu. Prezentarea evenimentului va fi făcută de Simona Manole. Scenografia este semnată de Rodica Garştea. Regie scenă: Dan Antipa.

Preţ bilete: 15 lei

Sâmbătă, 22 august 2020, de la ora 19.00, în Grădina de vară a Operei Braşov, pentru că s-a bucurat de un succes deosebit în rândul spectatorilor, ne reîntâlnim cu „Văduva veselă”, opereta compusă de Fr. Lehar, din care vă vom oferi cele mai reprezentative momente, într-o versiune adaptată. O lucrare spumoasă, încărcată de romantism, cu un dialog savuros şi intrigi surprinzătoare. O operetă uşor de savurat, ca o zi de vară!

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024

Distribuţia:

Hanna Glawari – Anda Pop

Contele Danilo Danilovici – Alexandru Aghenie

Baronul Mirko Zeta – Ştefan Schuller

Valencienne – Nicoleta Chirilă

Camille de Rosillon – Mihai Irimia

Niegus – Lorand Cristian

Raoul de St. Brioche – Marian Reşte

Vicontele Cascada – Dan Ionescu

Pritschitsch – Paul Tomescu

Kromow – Claudiu Bugnar

Bogdanovitch – Florin Grama

Îşi dau concursul Orchestra, Corul şi Baletul Operei Braşov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc (debut). Regia artistică poartă semnătura lui Cristian Mihăilescu. Asistent regie: Anda Pop. Scenografia: Adrian Cristea. Mişcarea scenică: Nermina Damian. Asistent mişcare scenică: Cristina Rotundu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

Citeste și:  Muzeul de Artă Brașov lansează o nouă serie a evenimentelor „Re:Imagine Brașov” în anul 2024

Preţ bilete: 15 lei

Biletele se pun în vânzare cu două ore înainte de fiecare eveniment (la spectacolele pentru copii – cu o oră înainte), la sediul Operei Braşov, str. Bisericii Române nr. 51. Informaţii se pot obţine la telefon: 0268/419.380.

La evenimentele ce se vor desfăşura în curtea instituţiei noastre, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măştii este obligatorie! Scaunele vor fi aşezate la distanţa minimă prevăzută de 1,5 m. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentaţi simptome de infecţie respiratorie, să rămâneţi acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră şi nici pe ceilalţi participanţi la eveniment.

Evenimente susţinute cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

În caz de vreme nefavorabilă, evenimentele se amână pentru date ulterioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.