Examenul de Bacalaureat începe mâine, cu proba scrisă la Limba și literatura română

Examenul de Bacalaureat începe luni, 28 iunie 2021, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 29 iunie, se va desfășura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului și a specializării.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice. 

Cum se vor desfășura examenele

Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei (ora 9:00). Sălile vor fi monitorizate audio-video.

Candidaţii se aşează câte unul în bancă, în ordine alfabetică, în funcţie de disciplina şi de tipul de subiect primit.

Cadrele didactice care fac parte din comisiile din centrele de examen, inclusiv persoanele de contact și informaticienii sunt selectate din alte unități de învățământ decât cele din care provin candidații arondați centrelor. Pentru examenul național de Bacalaureat 2021, supravegherea probelor scrise este asigurată, pentru fiecare sală de examen, de minimum un asistent.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să introducă în sălile de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop.

Citeste și:  Transavia Airlines vine pe Aeroportul Brașov? Zboruri directe către Paris-Orly posibile în 2025!

Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor menţionate în sala stabilită de comisia de bacalaureat în acest scop nu sunt primiţi în examen.

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, orice fel de lucrări: manuale, cărţi, dicţionare, culegeri, formulare, memoratoare, notiţe, însemnări, rezumate, ciorne sau lucrări ale altor candidaţi etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor.

Se interzice candidaţilor să aibă, în sălile de examen, asupra lor, în obiectele de îmbrăcăminte sau încălţăminte, în penare şi altele asemenea, sau în băncile în care sunt aşezaţi în sălile de examen, telefoane mobile, căşti audio, precum şi orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare/care permite conectarea la internet/la reţele de socializare, ce ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru efectuarea calculelor, pentru comunicare cu alţi candidaţi/asistenţi din centrul/centrele de examen sau cu exteriorul.

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

Se interzice candidaţilor la examenul de bacalaureat să comunice între ei sau cu exteriorul, să copieze, să transmită materiale care permit copiatul sau să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare între candidaţi sau cu exteriorul.

Candidaţii care încalcă regulile menţionate sunt eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise.

Calendar Sesiunea iunie – iulie 2021 (#BAC2021)

28 iunie 2021 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

29 iunie 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

30 iunie 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

1 iulie 2021 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

5 iulie 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12,00 – 18,00

Citeste și:  CellEAST - Primul Concurs Internațional din România dedicat exclusiv Violoncelului. Premii în valoare de 11.000 euro

6 – 9 iulie – 2021 Rezolvarea contestațiilor

9 iulie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Calendar Sesiunea august – septembrie 2021 (#BAC2021)

19 – 26 iulie 2021 Înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe

16 august 2021 Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă

17 august 2021 Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă

18 august 2021 Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă

19 august 2021 Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă

23 – 24 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A

25 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B

26 – 27 august 2021 Evaluarea competențelor digitale – proba D

30 – 31 august 2021 Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională – proba C

31 august 2021 Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor (orele 12,00 – 18,00)

1 – 3 septembrie 2021 Rezolvarea contestațiilor

3 septembrie 2021 Afișarea rezultatelor finale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.