Examenul de rezidențiat, încă o posibilă amânare. Sorina Pintea: ‘Nu există nicio soluţie!’

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, miercuri, la Iaşi, că nu ştie când va fi organizat examenul de rezidenţiat, deşi propunerea este pentru 8 decembrie, informeaza Agerpres.

„Îmi este greu să vă spun în acest moment când va avea loc examenul de rezidenţiat. Propunerea noastră de 8 decembrie rămâne valabilă. Vedem ce se întâmplă pe scena politică”, a răspuns ministrul Sănătăţii jurnaliştilor care au întrebat care este data la care se va organiza examenul de rezidenţiat.

Sorina Pintea a explicat, într-o conferinţă de presă, că examenul de rezidenţiat a fost amânat la propunerea Ministerului Sănătăţii pentru că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, pentru a se putea susţine acest examen este nevoie de elaborarea a şapte ordine de ministru care ar fi trebuit să fie semnate şi de Ministrul Educaţiei.

Citeste și:  Ziua Internațională a Proprietății Intelectuale la Centrul Cultural Reduta, vineri, 26 aprilie

Conform sursei citate, trei dintre aceste ordine, conform legii, sunt comune cu Ministerul Educaţiei şi se referă la metodologia de organizare a concursului, la comisiile pe centre şi comisia centrală şi repartizarea locurilor şi posturilor pe specialităţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.