Executarea lucrărilor de construcții din zona Șchei, monitorizată de polițiștii locali brașoveni

La începutul acestei săptămâni, polițiștii locali de la Biroul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au demarat acțiuni specifice de control și pe zona cartierului Șchei pentru monitorizarea respectării Legii 50/1991 (r) privind autorizarea executării lucrărilor de construcții.


Cu această ocazie, a fost deja identificat un șantier unde polițiștii locali au constatat că lucrările nu respectau proiectul tehnic care a stat la baza emiterii autorizației de construire. Pe scurt, construcția fusese demolată integral, deși autorizația prevedea doar desființarea parțială a imobilului. De aceea, Biroul Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal a elaborat un referat către Compartimentul Juridic pentru formularea unei plângeri penale în conformitate cu Legea 50/1991 (r) privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, art. 24 lit. a. Precizăm faptul că imobilul în cauză este situat în zonă protejată, motiv pentru care nu se aplică sancțiune contravențională, fapta înscriindu-se în sfera penală.

Citeste și:  Ghidul de finanțare pentru sprijinirea investițiilor destinate producției de compost pe bază de gunoi de grajd și alte deșeuri agricole compostabile a fost pus în consultare publică


Controalele tematice vor continua pe această zonă, iar agenții de la Biroul Disciplina în Construcții vor lua măsurile legale acolo unde acestea se vor impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.