Exerciţiul multinaţional RESOLUTE CASTLE 22, mâine, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu

Ceremonia de deschidere a exercițiului Resolute Castle 22 va avea loc mâine, 10 mai, începând cu ora 17:00, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

„RESOLUTE CASTLE 22 este un exerciţiu multinaţional la care participă structuri de geniu din Forţele Terestre Române, structuri puse la dispoziţie de Comandamentul Forţelor Terestre ale SUA pentru Europa şi Africa (USAREUR-AF) şi Ministerul Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord”, precizează MApN, într-un comunicat.

Pentru al şaptelea an, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, de Centrele 83 şi 84 Mentenanţă şi Recepţie, execută, în perioada mai – septembrie, împreună cu militari aliaţi, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNII „Getica”.

Citeste și:  MDLPA: Analiza progresului în implementarea Strategiei Naționale de Reducere a Riscului Seismic

Lucrările executate în cadrul exerciţiului RESOLUTE CASTLE fac parte dintr-un proiect dezvoltat în cadrul Iniţiativei pentru Reasigurarea Europeană (European Reassurance Initiative – ERI) de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din cadrul Forţelor Terestre Române, arată MApN.

Schimbul de experienţă, tehnicile specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu şi implicarea într-un proiect comun reprezintă un antrenament eficient pentru standardizarea instrucţiei în cadrul forţelor NATO.

RESOLUTE CASTLE 22 îşi propune să crească nivelul interoperabilităţii prin instruirea continuă şi punerea în aplicare a unor soluţii inovatoare la probleme genistice comune.

Foto. Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.