Experiența cinematografică în aer liber ajunge la Castelul Bran: American Independent Film Festival aduce două premiere pe 7 și 8 iunie

Într-o premieră spectaculoasă, American Independent Film Festival (AIFF) din București își deschide porțile și la Castelul Bran pentru a aduce publicului experiența unică a filmului în aer liber. Evenimentul va avea loc pe 7 și 8 iunie, oferind o oportunitate rară de a experimenta magia cinematografiei sub cerul liber și într-un cadru de poveste.

Festivalul va debuta cu proiecția filmului „HIT MAN”, cel mai recent lucru al regizorului multipremiat Richard Linklater. Cunoscut pentru operele sale memorabile precum seria romantică „Before Sunrise”, „Before Sunset”, „Before Midnight” și „Boyhood”, Linklater aduce acum în atenția publicului un neo noir strălucitor. În acest film, actorul Glen Powell dă viață personajului lui Gary Johnson, un profesor care duce o viață dublă, fiind și un asasin plătit. O întorsătură captivantă apare atunci când Gary se îndrăgostește de o potențială victimă, Madison, jucată de Adria Arjona. Inspirat dintr-o poveste reală incredibilă, „HIT MAN” este o comedie existențială inteligentă despre identitate și va fi prezentată de Rose Kuo, producătoare americană cu o vastă experiență alături de mari regizori precum Paul Schrader și Martin Scorsese.

Citeste și:  Începe cea de-a IX-a ediție Alpin Film Festival, la Brașov, Predeal și Râșnov

Sâmbătă, 8 iunie, publicul va fi captivat de filmul „Love Lies Bleeding”, o poveste de dragoste queer ce are loc în lumea bodybuilding-ului și a crimei organizate. Cu Kristen Stewart în rolul principal, filmul a fost descris de către criticul de film de la The Guardian, Peter Bradshaw, drept un „nou clasic al genului grindhouse”, cu o interpretare subtilă și puternică din partea lui Stewart. Regizat de Rose Glass, acest thriller neo-noir explorează relația dintre Lou și Jackie, jucată de Katy O’Brian, care se complică odată ce Jackie se implică în lumea crimei organizate. „Love Lies Bleeding” este distribuit în România de Bad Unicorn și va ajunge în cinematografe pe 5 iulie.

Citeste și:  Transilvania Blues Festival aduce staruri internaționale la Brașov, în exclusivitate și pentru prima data în România @ 27-28 septembrie

Proiecțiile vor începe la ora 21:30, iar spectatorii vor putea intra în spațiu începând cu ora 20:00 pentru a se bucura pe deplin de atmosfera magică a Castelului Bran.

Evenimentul este organizat de Asociația Cinemascop și este finanțat de Ministerul Culturii, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România și Centrul Național al Cinematografiei. Cu sprijinul Banca Transilvania, Pepsi și Institutul Cultural Român, festivalul se bucură de colaborarea cu numeroși parteneri locali și media, inclusiv PRO TV, Agerpres, Libertatea și alte publicații de prestigiu.

Pentru bilete și detalii despre program și filme, puteți accesa link-urile de mai jos:

Citeste și:  Lumea veche a satului, readusă la viață cu ajutorul arhivelor. Proiect cultual inedit în Țara Făgărașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.