EXPLOZIV: Brașovenii supuși genocidului: Ministerul Mediului ascunde dovezile

Dovezi cutremurătoare ies la iveală, pe surse din interiorul Guvernului: Brașovenii și Bucureștenii mor pe capete din cauza vatorilor incredibile ale poluării aerului cu microparticule. Comisia Europeană a efectuat măsurători și s-a șocat de datele obținute. În mod normal Brașovul și Bucureștiul ar fi trebuit evacuate din motive de suguranță a sănătății populației. Insistențele Guvernului și promisiunile unor investiții prioritare pentru curățarea aerului i-a înduplecat pe cei de la Bruxelles să dea o șansă celor două mari orașe, considerate de Comisia Europeană drept centre de gazare. O condiție impusă de Bruxelles a fost însă cea a monitorizării permanente a aerului, prin stații specializate profesionale, care să informeze populația asupra toxicității ucigătoare a aerului. La Brașov, ca și în Capitală condiția a fost acceptată și chiar au fost montate stațiile de măsurare a calității aerului, doar că valorile de poluare cu microparticulele PM 10 și PM2.5, nu funcționeaza, aceste particule fiind cele mai nocive. Întreaga poveste a fost demascată de reporterii de la ZDF, care au venit să se convingă de respectarea angajamentului asumat de Guvern, privind corecta informare a cetățenilor. Jurnaliștii germani au descoperit minciuna executivului și au informat Bruxellesul despre acest genocid. Această crimă în masă ar putea arunca România în procedura de infrigement.

Citeste și:  Taxă de liberă trecere pe anumite drumuri județene din Brașov, pentru maşinile de mare tonaj

Senatorul Allen Coliban a intrat în posesia documentelor si cere ministrului Mediului explicatii.

1️⃣ „Starea rețelei naționale de măsurare a calității aerului. După cum se vede din capturile de ecran de pe site-ul oficial, calitateaer.ro, citiri pe parametrii relevanți pentru poluarea cu microparticule (PM10 și PM2.5) sunt colectate doar de două stații din 8 în București și doar o stație din 5 în Brașov. Vorbim despre două dintre orașele care ne-au dus în infringement. Vorbim despre o rețea care a costat 20 de milioane de euro și care funcționează necorespunzător. Vorbim despre încă 18 milioane de euro bugetați pentru a repara/extinde rețeaua, promisiune a doamnei ministru făcută în fața Comisiei pentru Mediu încă din 2017 – acum doi ani de zile.

2️⃣ Metoda de măsurare. Pornesc de la premiza că specialiștii din Ministerul Mediului cunosc legea 104/2011, a calității aerului. Inclusiv Anexa 7, litera B, care vorbește despre echivalarea metodelor. De aici încolo este vorba doar despre a te informa corect cu privire la produsele și certificările din piață. Eu așa am făcut: când am decis să efectuez măsurători, am căutat soluții care să prezinte garanții asupra acurateței datelor furnizate. Studiile de laborator pot fi consultate aici: http://bit.ly/31MFg3L și http://bit.ly/2WYymcW

Citeste și:  Elevii dintr-o comună brașoveană primesc biciclete noi într-o mișcare pentru sănătate și mediu

3️⃣ Rezultatele măsurătorilor. Da, pragurile date de lege se referă la valori medii. Totodată, depășiri continue ale acestor valori (de până la 20 de ori peste prag), în mediul în care trăim și respirăm (da, inclusiv în trafic, în intersecții, pe trotuare etc.) arată că suntem expuși unor condiții care ne pot afecta sănătatea în mod grav. Doamnă ministru, cei 25.000 de morți anual în România nu mor în parcuri și în păduri, unde sunt amplasate unele dintre stațiile dumneavoastră! Folosirea unui aparat portabil ne arată nivelul de poluare al aerului pe care îl INHALĂM cu toții, nu nivelul care dă bine în rapoarte.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Doamnă Ministru, consider atitudinea dumneavoastră ca fiind iresponsabilă și dăunătoare. Ea nu ajută la rezolvarea problemelor evidente, dimpotrivă. 
La nivel european există mai multe inițiative, inclusiv civile, de măsurare independentă a calității aerului. Unele dintre acestea sunt susținute de Comisia Europeană și vor fi bază de studiu pentru viitoare politici publice. Sunteți singurul ministru de mediu despre care aud că se luptă să ascundă poluarea sub preș și îi condamnă pe cei care vin cu soluții acolo unde Ministerul Mediului nu își face treaba.

Într-o țară normală, Opoziția critică și Guvernul vine cu soluții. La noi e invers. Din fericire, doar pentru moment.

#2020USRlaguvernare #stopincompetenței #aercurat

(poze: 1. măsurători în București, cu stație mobilă, împreună cu reporterii de la ZDF; 2, 3. măsurătorile oficiale la Ministerului Mediului – 5 stații din 8 în București și 3 stații din 5 în Brașov nu măsoară poluarea cu microparticule)”, scrie pe pagina sa de facebook senatorul Allen Coliban.

One thought on “EXPLOZIV: Brașovenii supuși genocidului: Ministerul Mediului ascunde dovezile”

  1. Update 1 februarie 2022: acum, nu mai e primar șpăgarul Scripcaru care a împuțit orașul, ci chiar useristul Coliban – care nu mai scoate o vorbă despre poluarea Brașovului, ci dimpotrivă, a venit cu aceleași „proiecte” de defrișări și construcții de noi blocuri ca și ale lui Scripcaru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.