Expoziția „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, deschisă de astăzi, la Muzeul Civilizației Urbane

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vă invită la expoziția „Pălăria – accesoriu, eleganță și mesaj în Brașovul interbelic”, care se va deschide joi, 23 septembrie 2021, ora 18:00.

Publicul va face o incursiune în vechiul burg, aflat sub semnul eleganței vieneze și pariziene. Expoziția atrage atenția asupra unui simbol al eleganței, pălăria, un accesoriu pentru cei de astăzi, un semn de prestigiu, de onorabilitate pentru cei din secolul trecut, purtând nenumărate mesaje descifrate și înțelese de toți membrii comunității.

Printr-o selecție unică de piese și prin reconstituirea renumitelor ateliere de pălărieri și modiste, curatorul expoziției, Oana Țigănuș, propune publicului o călătorie în timp, urmărind redarea atmosferei Brașovului de altădată, când tendințele în materie de pălării și accesorii vestimentare ale protipendadei interbelice erau în acord permanent cu moda Europei Occidentale. De asemenea, publicul poate descoperi o selecție de pălării-simbol pentru Brașov.

Expoziția poate fi vizitată până la sfârșitul lunii noiembrie, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.