Facebook lansează Horizon: Utilizatorii își vor controla avatarurile prin mișcările corpului

Facebook a anunțat, joi, în cadrul unei conferințe din San Jose, lansarea Horizon, un spațiu social virtual accesibil prin intermediul căștilor de realitate virtuală Oculus, spațiu în care utilizatorii își pot forma avataruri care se întâlnesc și își dezvoltă propriile spații de interacțiune.

Horizon va fi accesibil din 2020.

Facebook a cumpărat Oculus în 2014, cu o investiție de două miliarde de dolari, dar încercările de a construi rețele sociale VR de succes au eșuat, iar Facebook Spaces și Oculus Rooms se vor închide în 25 octombrie.

În cadrul noului spațiu virtual Horizon, utilizatorii vor putea alege cum vor arăta avatarurile (culoarea pielii, părul), iar acestea vor avea înfățișarea unor personaje de desene animate, cu cap, corp și brațe. Avatarurile pot reproduce mișcările utilizatorilor și aceștia pot interacționa în diverse lumi virtuale create de ei.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Posesorii dispozitivelor Oculus își vor controla avatarul cu ajutorul capului și mâinilor, iar în jur poate fi formată o lume virtuală, în funcție de aplicația aleasă.

Vor fi disponibile și jocuri, dar va fi încurajată și constituirea de grupuri și ”comunități online” pentru că Facebook vrea să dezvolte noțiunea de ”social VR”, o rețea socială în realitatea virtuală.

Estimările celor de la SuperData arată că Facebook va vinde 1,3 milioane de dispozitive Oculus Quest, în 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.