„Facerea Lumii”, în Sâmbăta Floriilor, online, de la Opera Brașov

Sâmbătă, 24 aprilie 2021, de la ora 18.30, Opera Brașov vă invităm să urmăriți, online, spectacolul religios „Facerea Lumii”, realizat în colaborare cu Filarmonica Brașov. Evenimentul nu este oferit întâmplător în Sâmbăta Floriilor pentru că pornește de la conceptul ce are la bază cele șapte zile ale Creației.

Programul muzical al acestei seri este alcătuit din piese sacre aparținând repertoriului universal, cum ar fi „Domine Deus” din „Gloria” de A. Vivaldi, arie din „Stabat Mater” de G.B. Pergolesi, „Panis Angelicus” – C. Franck, „Gloria” din „Grand Messe” de G. Vigneault, „Agnus Dei” de G. Bizet, „Laudate Dominum” de W.A. Mozart, „Ave Maria” de Bach-Gounod, „Recordare” din „Requiem”-ul lui G. Verdi, „Rugăciune” din opera „Nabucco” de G. Verdi, „Născătoare de Dumnezeu” de N. Bretan sau „Ave Maria” de W. Gomez. „Muzica este cea care ne-a unit și a reușit să susțină armonia și echilibrul sufletelor noastre în această pandemie. Acest spectacol-concert este rugăciunea noastră, a tuturor, în aceste zile ce amintesc de sacrificiul suprem al Domnului nostru Iisus Hristos”, mărturisește soprana Anda Pop, solistă în cadrul acestui eveniment. Alăturând pasajelor biblice poezia lui Kahlil Gibran și a lui Mihai Eminescu, naratorul Lorand Cristian aduce un plus de originalitate și universalitate acestui spectacol.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbări în preferințele de călătorie ale românilor

Vor evolua soliștii Operei Brașov: Mădălina Bourceanu, Nicoleta Chirilă, Anda Pop, Liviu Iftene, Corina Klein, Carmen Topciu, Mihai Irimia, Alexandru Aghenie, Adrian Mărcan, Dan Popescu, acompaniați de invitatul nostru special, Steffen Schlandt, organistul Bisericii Negre și profesor la Facultatea de Muzică din cadrul Universității „Transilvania” Brașov. Își dau concursul artiști instrumentiști ai Filarmonicii Brașov: Denisa Ifrim – flaut, Judith Wunderlich-Pop – harpă și Alexandru Hamzea – vioară.

Spectacolul va fi transmis, online, pe canalul oficial de YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=8r7hlArbHC8, pe pagina de Facebook a Operei Brașov și va putea fi vizionat gratuit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.