Făgăraș Rocks! – cel mai complex eveniment de alergare montană din România, revine în forță

„Făgăraș Rocks!” (6-8 august 2021 – Valea Berivoi, Țara Făgărașului) este cel mai complex eveniment de alergare montană din România, iar în această perioadă a fost pregătită lansarea înscrierilor, a noilor trasee și intrarea în circuitul internațional al alergării montane.

Făgăraș Rocks! revine cu cele 4 curse intense, ce te duc în golul alpin și-ți oferă urcări brutale, coborâri ucigătoare, peisaje uimitoare și toate provocările posibile. Plus puncte ITRA pe măsură., transmit organizatorii.

Berivoi Race, cursa intensă, de 20 km și 1350 m D+ (1 punct ITRA), care-ți oferă perspective vizuale asupra Țării Făgărașului, Podișului Trasilvan, Crestei Făgărașilor, Pietrei Craiului, Bucegilor, Ciucașului și Postăvarului.

Hermeneasa Race 2 vine cu traseu modificat: înlocuim 9 km de urcare pe drum forestier cu 8 km de urcare intensă, spectaculoasă, pe Muchia Babei (un traseu neumblat pe care-l omologăm ca traseu turistic). 35.6 km cu 2330 m D+ (2 puncte ITRA).

Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Brătila Skyrace 6 e cursa monumentală de 48.8 km cu 3480 m D+ (3 puncte ITRA) în care vizitezi 6 vârfuri de peste 2200 m altitudine, alergi pe 3 dintre muchiile nordice ale Făgărașilor (inclusiv pe cel de-al doilea traseu la a cărui omologare turistică lucrăm, cel de pe Muchia Scărișoara) și pe traseul de creastă.

Dara Ultra Skyrace 16 e cursa de 71.8 km cu 4850 m D+ (4 puncte ITRA) în care parcurgi 30 km la peste 2000 m altitudine, vizitezi 16 vârfuri de peste 2200 m, ajungi 2506 m și simți toate provocările pe care le oferă Făgărașii: te testezi pe urcările brutale și coborârile supraomenești, guști spectacolul alergării pe creastă, mirajul alergării pe muchiile nordice, ce oferă vederi la 360 de grade deasupra căldărilor legendare în care-și aveau colibele luptătorii din rezistența anticomunistă, alternezi alergarea prin stâncărie, păduri de brad sau de fag, pajiști alpine, vederi cu cele mai de sus lacuri glaciare din România. În Dara Ultra Skyrace ai și șansa să te pregătești pentru cursa monstru pe care-o pregătim pentru 2022, similară doar cu o mână de curse din Italia, Franța, Rusia și care va pune România pe harta provocărilor majore din lumea alergării montane.

Citeste și:  Moda Eco-friendly: branduri sustenabile pe care să le porți în 2024


Pregătim și o cursă pentru familii/copii. În 2020 am avut cele mai complexe măsuri sanitare și continuăm să punem accent pe armonizarea cu perioada pe care-o traversăm, deci evaluăm posibilitățile legale + tehnice de a pune în fapt această cursă și revenim cu vești., transmit organizatorii.

Bonus pentru 2021
: Făgăraș Rocks! face accesibil startul în alergarea montană pentru începători, pentru membrii familiilor alergătorilor și pentru cei din comunitatea făgărășeană prinHappy Race: o cursă de doar10 kmși300 m D+.

Mai multe informații pe www.fagarasrocks.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.