Făgărașul va avea un magazin Lidl

Lidl continuă investițiile pe plan local prin inaugurarea a patru noi magazine pe data de 16 decembrie: două în București, unul în Făgăraș, iar cel de-al patrulea în Cugir. Noul magazin Lidl din Făgăraș, județul Brașov se află pe Strada Tudor Vladimirescu, Nr. 80.

Cele patru magazine noi inaugurate dispun fiecare de o suprafață de vânzare de peste 1.100 m² și fiecare magazin are peste 100 de locuri de parcare. În plus, magazinele din Cugir, Făgăraș și noua unitate din București au în parcări o stație de încărcare pentru automobilele electrice, unde se vor putea alimenta câte două mașini simultan.

Lidl optimizează constant formatul magazinelor, astfel încât să aibă un impact cât mai redus asupra mediului, dar și să ofere clienților săi o experiență de cumpărături cât mai bună. Astfel, atât noul magazin Lidl din Cugir, situat pe Strada Victoriei, Nr. 65, cât și noua unitate Lidl din Făgăraș, de pe Strada Tudor Vladimirescu, Nr. 80 înlocuiesc câte un magazin care a fost situat la aceeași adresă. Magazinele înlocuite au fost închise în mai 2021, deoarece nu mai corespundeau standardelor companiei în ceea ce privește sustenabilitatea și experiența pentru clienți.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

Prin utilizarea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor şi în conformitate cu normele de protecție a mediului, noile magazine Lidl dispun de soluții și tehnologii moderne, care asigură standarde înalte de eficiență energetică. Printre acestea se numără sistemul de iluminat LED, cu senzor de prezență și sistemele de recuperare a căldurii integrate în instalațiile de climatizare, ori stația de încărcare pentru automobile electrice.

În plus, noua unitate din Făgăraș dispune de un acoperiș verde, care oferă o multitudine de  beneficii ce țin de protecția mediului înconjurător. Acesta contribuie în primul rând la eficiența energetică a clădirii, prin menținerea unei temperaturi constante pe parcursul întregului an. În același timp, vegetația amplasată pe acoperiș are rolul de a filtra în mod natural apa pluvială, datorită multiplelor straturi componente, și de a reduce în același timp cantitatea de apă deversată în sistemele de canalizare.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2, pe baza recomandărilor oficiale ale autorităților, Lidl face o serie de recomandări pentru clienți, publicate atât online, cât și în incinta magazinelor. Printre cele mai importante recomandări se numără plata cu cardul bancar, evitarea zonelor aglomerate, atingerea doar a fructelor și legumelor pe care doresc să le cumpere și păstrarea distanței recomandate față de alte persoane. Pentru a-i ajuta pe clienții care stau la rând să păstreze distanța recomandată față de cei din jurul lor, și în noile magazine din București, Făgăraș și Cugir se găsesc indicatoare pe podea în zona caselor de marcat. În același timp, Lidl face apel la solidaritatea clienților pentru a respecta, la rândul lor, atât recomandările autorităților, cât și măsurile individuale de prevenție în timpul cumpărăturilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.