Familia Regală a României este prezentă la Sinaia pentru două evenimente importante (GALERIE FOTO)

Astăzi, 24 octombrie, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, Geneva School of Diplomacy and International Relations a acordat titlurile de Doctor Honoris Causa Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principelui Radu.

Cele două Laudatio au fost rostite de profesorul Colum de Sales Murphy, președintele universității.

„Mâine sărbătorim o sută de ani de la naşterea Regelui Mihai. De-a lungul vieţii mele, farul luminos a tot ceea ce am făcut a fost tatăl meu. Ori de câte ori mă întrebam ce direcţie să iau, nu trebuia decât să mă uit la acel far călăuzitor şi să obţin răspunsul corect. Vă mulţumesc pentru prestigiosul doctorat onorific acordat de universitatea dumneavoastră şi îmi reînnoiesc angajamentul faţă de români că farul călăuzitor al Regelui Mihai, acea lumină a unei Românii principiale şi drepte, nu se va întuneca niciodată”, a transmis Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei în discursul său.

Luni, 25 octombrie, la ora 11.00, Majestatea Sa Margareta, alături de membrii Familiei Regale, va participa la evenimentul de dezvelire a statuii Regelui Mihai la Sinaia, în parcul din fața Școlii Gimnaziale „George Enescu”, vizavi de Primăria orașului Sinaia.

Artistul Bogdan Ioan este câștigătorul concursului internațional organizat în toamna anului 2020 pentru realizarea acestei statui. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș în parteneriat cu Ministerul Culturii și Primăria orașului Sinaia.

La eveniment vor participa oficialități centrale și locale, membri ai Parlamentului și Guvernului României, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Corpului Diplomatic, ai Armatei Române și ai societății civile.

FOTO © BRASOVSTIRI.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.