Familia Regală a României este prezentă la Sinaia pentru două evenimente importante

Familia Regală a României participă astăzi și mâine, 24 și 25 octombrie 2021, la două evenimente găzduite la Sinaia, cu ocazia aniversării centenarului nașterii Regelui Mihai I.

Duminică, 24 octombrie, la ora 17.00, în Holul de Onoare al Castelului Peleș, Geneva School of Diplomacy and International Relations va acorda titlurile de Doctor Honoris Causa Majestății Sale Margareta Custodele Coroanei și Alteței Sale Regale Principelui Radu. Cele două Laudatio vor fi rostite de profesorul Colum de Sales Murphy, președintele universității.

Luni, 25 octombrie, la ora 11.00, Majestatea Sa Margareta, alături de membrii Familiei Regale, va participa la evenimentul de dezvelire a statuii Regelui Mihai la Sinaia, în parcul din fața Școlii Gimnaziale „George Enescu”, vizavi de Primăria orașului Sinaia.

Citeste și:  Caravana Shakespeare sosește la Brașov și aduce, în premieră, „Operele complete ale lui Shakespeare”

Artistul Bogdan Ioan este câștigătorul concursului internațional organizat în toamna anului 2020 pentru realizarea acestei statui. Proiectul a fost inițiat de Asociația pentru Patrimoniul Regal Peleș în parteneriat cu Ministerul Culturii și Primăria orașului Sinaia.

La eveniment vor participa oficialități centrale și locale, membri ai Parlamentului și Guvernului României, reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai Corpului Diplomatic, ai Armatei Române și ai societății civile.

Ambele evenimente se vor desfășura cu respectarea reglementărilor anti-Covid19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.